Frisk Jacob Lemón nyckeln för Tyresö

Jacob Lemón har dragits med en hel del snuva den senaste tiden. Men nu har han sluppit förkylningar ett tag – och då är Tyresöspelaren ett ess på kanten.
Jacob Lemón har dragits med en hel del snuva den senaste tiden. Men nu har han sluppit förkylningar ett tag – och då är Tyresöspelaren ett ess på kanten.
Jacob Lemón är äntligen tillbaka efter en lång sjukdomsperiod.

23-åringen öser in mål för Tyresö Handboll och är bäst i match efter match.

Det är lite svårt att förstå hur Jacob Lemón får tiden att räcka till. 23-åringen pluggar på heltid, deltidsarbetar och spelar handboll på elitnivå. Och han gör det med framgång.

– I dag hade jag tenta i geofysik, och den gick bra.

Jacob går sista året på KTH, och har i framtiden tänkt sig ”att konstruera hus”. Han säger att studietempot är högt, men tar sig ändå nästan varje dag till Tyresöhallen eller Slottshallen efter plugget för att träna och spela handboll.

Om studierna går bra så går handbollen ännu bättre. Jacob spelar på vänsterkanten och öser in mål. På de tre matcher han hittills spelat har det blivit totalt 18 mål. Ofta handlar det om snabba kontringar.

– Just nu är jag nog bättre än någonsin. Handboll är som en skön avkoppling för mig efter att ha pluggat en hel dag.

Toppformen finns alltså där trots att Jacob missade stora delar av försäsongen plus de två inledande matcherna i division 1 norra, på grund av återkommande förkylningar.

– Jacob har samma dåliga immunförsvar som mina barn, skojar Tyresötränaren Thomas Brejding.

Nu är det förhoppningsvis färdignyst för ett bra tag framåt. Jacob Lemón är viktig på sin position, inte minst eftersom Mattias Landgraff, också vänstersexa (kantspelare), slutade inför denna säsong.

En kantspelare är ofta lite mindre och spensligare än spelare på övriga positioner. Snabbhet är viktigare än muskler. Jacob Lemón är förvisso heller ingen gigant, han är 182 centimeter lång och väger 80 kilo.

– Men Jacob skiljer sig från andra kantspelare genom att även vara extremt bra i försvaret, säger Brejding. Han är en komplett handbollsspelare.

Jacob Lemón har handboll i blodet. Farfar spelade i ett Eskilstunalag, pappa Mikael har ett förflutet i Tyresö IF. Syrran Linn har spelat i Tyresö HF och är nu i Linköpingslaget RP.

Jacob har varit Tyresö trogen i hela sin handbollskarriär. Nästa säsong vill han spela i allsvenskan.

– Ja, att gå upp med Tyresö är självklart målet.