Friskis lägger ned S:t Eriksbron – trots protesterna

Över 400 medlemmar krävde att anläggningen skulle få vara kvar men Friskis och Svettis lägger ändå ned S:t Eriksbron.
Över 400 medlemmar krävde att anläggningen skulle få vara kvar men Friskis och Svettis lägger ändå ned S:t Eriksbron.
Stoppa nedläggningen av träningsanläggningen S:t Eriksbron. Det kräver över 400 av Friskis och svettis medlemmar. Men föreningen driver ändå igenom beslutet.

Tidigare i år meddelade Friskis och svettis sina meddelade sina medlemmar att föreningens äldsta träningsanläggning S:t Eriksbron på S:t Eriksgatan 63 stänger den 19 juni. Enligt föreningens styrelse tränade för få medlemmar på där samtidigt som hyresvärden hade flaggat för en rejäl hyreshöjning.

Många trogna besökare blev upprörda.

– De har kört över oss totalt, sa medlemmen Eva Söderberg, 68, som har tränat på anläggningen sedan början av 1990-talet.

Över 400 medlemmar skrev på en protestlista. I en motion till årsmötet krävde de att nedläggningsbeslutet skulle rivas upp.

När Friskis och svettis Stockholm höll sitt årsmöte på träningsanläggningen Skanstull i lördags kom 193 medlemmar. Nedläggningen av S:t Eriksbron var också den fråga som engagerade mest.

Årsmötet valde trots allt att lägga ner träningsanläggningen.

Ett beslut som Susanne Jidesten, ordförande för Friskis och svettis Stockholm, var nöjd med. Samtidigt har hon förståelse för att många medlemmar är missnöjda.

– Att stänga en lokal är något vi gör mycket sällan och för medlemmarna som tränar där blir det självklart ett chockartat beslut. Vi har tagit ett beslut för föreningens bästa och kommer att jobba hårt för att erbjuda motsvarande träning och träningsmiljö på våra anläggningar i närheten, säger hon till föreningens hemsida.

Träningspassen från S:t Eriksbron flyttar till Friskis och svettis anläggningar Kungsholmen, Hagastan, Lindhagen och Sveavägen.

Fakta

Hit flyttar träningen

Indoor walking flyttar till Friskis och Svettis Kungsholmen. Anläggningen får en ny sal för Indoor walking som byggs utanför spinningsalen med plats för uppåt 19 deltagare.

Cirkelgympassen fördelas över de anläggningar där Friskis och Svettis redan har cirkelgym. Flest pass hamnar i Hagastan.

Yoga och övrig träning flyttar de närliggande anläggningarna Kungsholmen, Hagastan, Lindhagen och Sveavägen.

Källa: Friskis och svettis Stockholm