Friskis&Svettis satsar på 70-plussarna

Glädje, gemenskap och träning för de allra äldsta. Friskis&Svettis Seniorklubb har gjort succé runt om i landet. Nu drar den i gång i Sollentuna.
Glädje, gemenskap och träning för de allra äldsta. Friskis&Svettis Seniorklubb har gjort succé runt om i landet. Nu drar den i gång i Sollentuna.
Det är aldrig för sent att lära sig att träna med kettlebells.
Det är aldrig för sent att lära sig att träna med kettlebells.
Är du 70-plussare och sugen på att börja träna, men tycker att de flesta pass verkar vara alldeles för tuffa? Då kan Friskis&Svettis nya Seniorklubb vara något för dig.

Seniorklubben har gjort succé där den testats på Friskis&Svettis runt om i Sverige. Nu kommer konceptet till F&S Sollentuna i Stinsen köpcentrum.

– Klubben är till för dig som är 70-plussare och tycker att våra soft-pass är för tuffa och vill ha lite lugnare träning. De kanske inte längre vill eller kan gå ner på golvet, säger Lena Ålander, ansvarig för Seniorklubben på F&S i Sollentuna.

Seniorklubben vänder sig även till äldre som inte har tränat tidigare. Lena Ålander hoppas på massor av nya deltagare. Det är aldrig för sent att börja träna, menar hon.

– Människan är träningsbar upp i hög ålder. Man mår mycket bättre av att hålla igång och balansträning är väldigt bra för att undvika fallolyckor, säger hon.

Minst lika viktig är den sociala biten. Många äldre isolerar sig, och får med hjälp av Seniorklubben en anledning att ta sig ut. En fast grupp av ledare kommer att ta hand om gänget.

– Alla kommer att bli sedda, vi kommer att bjuda på kaffe. Det blir väldigt socialt, säger Lena Ålander.

Seniorklubben startar den 27 september med två pass i veckan dagtid.

Till en början blir det lättare cirkelträning, främst styrka med hjälp av maskiner och olika redskap, men även konditionsträning. Framöver kan andra träningsformer bli aktuella, exempelvis stolsträning och stavgång.

Fakta

Testa en gång gratis

Seniorklubben på Friskis&Svettis Stinsen drar igång den 27 september.

Målgruppen är äldre över 70 år.

Det blir två pass i veckan, på tisdagar 10.30 och på torsdagar 14.00.

Anmälan görs till: info-seniorklubben@sollentuna.friskissvettis.se.

Att vara med kostar 500 kronor/termin. 100 kronor tillkommer för medlemskap i Friskis&Svettis.

Den som vill prova träningen kan göra det gratis vid ett tillfälle.