ANNONS

Fritt inträde ska lyfta Caperiotumba

Victor Skillhammar kan beskådas gratis i helgen när Caperiotumba bjuder publiken på både dam- och herrhandboll.
Victor Skillhammar kan beskådas gratis i helgen när Caperiotumba bjuder publiken på både dam- och herrhandboll.
Caperiotumba vill vara i Idrottshuset men tvingas spela i Eriksdalshallen. Nu lockar klubben med gratis inträde.

– Vi hade haft fyra poäng till om vi fått spela i vår hall, säger tränaren Mats Kardell.
ANNONS

I ett försök att få till lite mer hemmakänsla bjuder Caperiotumba på söndag in till en eftermiddag med handboll. Bjuder är det korrekta ordet.

Det blir nämligen gratis att se både damernas allsvenska serie­final mot Kärra klockan 13.30 och herrarnas möte i Elitserien mot Kristianstad klockan 16.

Klubben hoppas inte bara på att locka till sig mer publik utan också skapa en bättre stämning på herrarnas hemmamatcher.

– I början av säsongen kändes det som att vi spelade på neutral plan, säger tränaren Mats Kardell.

Caperiotumba tvingas numera spela elitseriematcherna i Eriksdalshallen eftersom Handbollsförbundet anser att Idrottshuset i Tumba inte håller måttet.

För klubben är hyran för Eriksdalshallen en tung börda. Men tränaren Mats Kardell anser att hallbytet också påverkar det sportsliga resultatet. Han hävdar att Tumba hade legat bättre till i tabellen om laget fått spela i Idrottshuset.

– Jag är övertygad om att vi haft fyra poäng till om vi fått spela i vår hall. Vi känner oss inte riktigt hemma i Eriksdalshallen. Vi tränar aldrig där heller, säger Mats Kardell.

Damlaget spelar normalt i Idrottshuset. Tanken är att den gemensamma satsningen ska hjälpa herrarna att lyfta från botten­träsket.

– När vi har 500–700 åskådare i Idrottshuset blir det ett härligt tryck. Det är normalt 400–600 åskådare och som mest 1 200 i Eriksdalshallen men stämningen blir inte likadan, säger Mats Kardell.

ANNONS

Precis före EM-uppehållet lyckades Caperiotumba kravla sig upp till den näst sista platsen i tabellen. Det är bara det sista laget som åker ut Elitserien. Klubbens målsättning är att hålla sig kvar i elitserien – helst utan att kvala.

Hoppet står till nyförvärvet Victor Skillhammar, 22, som är lagets bästa målskytt i år.

– Vi lockade honom genom att erbjuda mer speltid och att han fick ta ett större ansvar. Vi är väldigt nöjda med honom, säger Mats Kardell.

Victor Skillhammar trivs i sin nya klubb.

– Min roll är att skjuta mycket och ta ansvar framåt. Men jag tycker att jag är hyfsad på det mesta. Jag drar på mig bevakning och ger andra utrymme. Jag har kommit in bra i laget, säger han.

Victor är uppvuxen i Eskilstuna och spelade i Hallby i Jönköping i två säsonger innan han flyttade till Tullinge. Han drabbades av en smärre kulturchock i storstan.

– Jag är van vid att det är gångavstånd till allt. Här åker jag mest bil och har problem med att hitta parkeringsplatser, säger han.

Victors kontrakt löper på ett plus ett år. Snart är det dags för klubben och Victor att diskutera framtiden.

– Vi får se hur det blir. Min dröm är att bli proffs. Jag blir hellre proffs än landslagsman, säger han.

Fakta

9-metersskytt som fostrats i Guif

Namn: Victor Skillhammar.

Ålder: 22 år.

Bor: Tullinge.

Längd: 189 centimeter.

Vikt: 93 kilo.

Dröm: Att bli proffs.

Bakgrund: Handbollsfostrad i Eskilstunaklubben Guif och spelade två säsonger i Jönköpingsklubben Hallby IF innan han värvades till Caperiotumba.

Aktuell: Kan ses gratis i Eriksdalshallen på söndag klockan 16 i matchen mot Kristianstad.