ANNONS

UBG bäst i stan på futsal – firade med pizza

futsal
Joakim Bengtsson drar upp taktiska riktlinjer med några av spelarna i UBG:s futsal-lag.
Upplands-Brogymnasiets killar är bäst i Stockholm på futsal. I torsdags tog laget guld i skol-DM efter en solklar seger, 7–2, i finalen mot Danderyds fotbollsgymnasium.
ANNONS

– När det går bra brukar vi alltid fira med hamburgare eller pizza. Den här gången blev det pizzabuffé inne i stan, som skolidrottsföreningen bjöd på. Det var väldigt uppskattat, säger  Joakim Bengtsson, idrottslärare och coach för futsalgänget.

I mitten av mars avgjordes finalspelet i skol-SM i futsal i Kungsängens sporthall. Den gången fick Upplands-Brogymnasiet nöja sig med silver efter förlust i den avgörande matchen mot Elof Lindälvs gymnasium från Kungsbacka.

Obesegrade genom hela DM

I DM-slutspelet i Farstahallen i torsdags kunde däremot inget lag stoppa killarna från Upplands-Bro. De vann semifinalen mot Östra gymnasiet från Huddinge med 4–0 och därefter finalen mot Danderyds fotbollsgymnasium med 7–2.

Därmed gick Upplands-Brogymnasiet obesegrade genom hela DM.

”Tekniska och bra med bollen”

I gruppspelet i slutet av mars slog de Österåkers gymnasium (5–1) och Täby Enskilda gymnasium (3–2) och i andra gruppspelet i början av april – då en slutspelsplats stod på spel – blev det två nya segrar mot Rudbecks gymnasium från Sollentuna (6–1) och Danderyds gymnasium (5–0).

– Vi har fått ihop några årgångar med duktiga spelare. Många är oerhört tekniska och bra med bollen, det är väldigt avgörande inomhus, säger Joakim Bengtsson när han ska ge en förklaring till Upplands-Brogymnasiets framgångar i futsal.