Kista Galaxy fixar gratis restaurangutbildning åt unga

Kista Galaxy erbjuder genom sin sponsor Westers tio ungdomar en väg in på arbetsmarknaden. Den tre dagar långa restaurangutbildningen går i augusti.
Kista Galaxy erbjuder genom sin sponsor Westers tio ungdomar en väg in på arbetsmarknaden. Den tre dagar långa restaurangutbildningen går i augusti.
Kista Galaxy vill hjälpa arbetslösa ungdomar in på arbetsmarknaden. Är du över 17 år och bor i Järva? I så fall kan du vara en av de lyckligt lottade som får gå en kostnadsfri restaurangutbildning i augusti.

TV4 lyfter just nu fram goda exempel på fotbollsklubbar som är så mycket mer än bara idrott. Kista Galaxy är en sådan klubb.

Vid sidan av fotbollsverksamheten där man på kort tid avancerat till division 3 och startat ungdomslag, samt lag för ensamkommande flyktingbarn, erbjuder klubben även läxläsning och kostnadsfri kampsport för tjejer .

Nu tar klubben nästa kliv och vill hjälpa arbetslösa ungdomar in på arbetsmarknaden. Är du 17 år och Järvabo? I så fall kan du vara en av de lyckligt lottade som får chansen att gå en kostnadsfri restaurangutbildning i sommar.

Arrangerar utbildningen gör Kista Galaxys sponsor, cateringföretaget Westers.

De utvalda får en professionell tredagarsutbildning med mat och dryck, vett och etikett och serveringsteknik på schemat.

Westers Academy är inne på sitt tredje år. Flera av dem som har gått de tidigare utbildningarna har idag fasta arbeten.

Kista Galaxy har fått chansen att skicka tio ungdomar på restaurangutbildningen.

Hittills har bara sex personer nappat.

– Många tror att det är för bra för att vara sant. Vad är haken liksom? säger Robel Alazar i Kista Galaxys styrelse.

För den som är intresserad finns det fortfarande chans att delta i utbildningen som går i augusti. Intresseanmälan görs på Kista Galaxys hemsida.

– För oss handlar det mycket om att hitta partners och sponsorer som brinner för samma saker som vi. De ser förorterna som utsatta områden där arbetslösheten är hög och det är svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det här är en jättechans för våra ungdomar, säger Robel Alazar.