ANNONS

Gamla hjältar åter på is

Länna Sport arena får på lördag besök av flera lirare från Djurgårdens guldlag säsongerna 1999/2000 och 2000/2001. Men även andra spelare kommer att delta i uppvisningsmatchen mot Haninge Anchors, exempelvis Christian ”Fimpen” Eklund.
Länna Sport arena får på lördag besök av flera lirare från Djurgårdens guldlag säsongerna 1999/2000 och 2000/2001. Men även andra spelare kommer att delta i uppvisningsmatchen mot Haninge Anchors, exempelvis Christian ”Fimpen” Eklund.
I helgen blir det ett kärt återseende för alla hockey­älskande djurgårdare. Då återförenas klubbens legendarer i en uppvisningsmatch för att dra in pengar till Haninge Anchors.

– Det kommer bli nostalgi på hög nivå, säger initiativtagaren Christian ”Fimpen” Eklund.
ANNONS

På vissa har håret blivit tunnare och magen kanske lite bredare. Men Christian Eklund tror att puckkänslan i handlederna fortfarande håller relativt god nivå på de flesta när Djurgården Legends på lördag utmanar division 1-laget Haninge Anchors i Länna Sport arena.

– Jimmie Ölvestad, till exempel, är ju rätt så bra tränad. Timmy Pettersson och bröderna Holmqvist la ju av förra året och ”Dogge” Murray spelar ju fortfarande. De flesta håller nog på lite grann även om de är långt ifrån full form. Det ska bli kul att spela med Nisse Ekman också. Det var ju länge sen han tvingades lägga av efter sin stroke, säger Christian Eklund som är en av dem som styrt upp ”legendarernas” återträff.

I dag är ”Fimpen” aktiv i Haninges barn- och ungdomshockey och agerar även bollplank för ledningen i A-laget. Och innan han avrundade hockeykarriären i föreningen i fjol spelade han 27 raka år i Djurgården, från pojkverksam- heten upp till A-laget.

Suget från övriga spelare att ställa upp i uppvisningsmatchen har varit över förväntan. Till söndagens match dyker 25 gamla välbekanta Djurgårdsansikten upp, inklusive Hardy Nilsson som ska coacha laget.

– Jag är förvånad att så många kunde vara med. Det trodde jag aldrig, jag hade väl räknat med sex, sju stycken.

I stället blir det hård konkurrens om att få några byten över huvud ­taget?

– Ja, nu får man ju knappt några byten alls. Vi blir ju fem kedjor. Men det är Hardys jobb att lösa det, skämtar ”Fimpen”.

Även runt matchen kommer det vara ett stort jippo med bland annat musikuppträdande från Ida LaFontaine och stand up med Janne Westerlund. Det kommer även att dyka upp före detta Djurgårdsspelare som väljer att inte spela i matchen. Bland annat OS- och VM-guldmedaljören Mika Hannula som i stället kommer parkera sin foodtruck utanför arenan och sälja korv.

– Det roliga är att alla har ställt upp gratis. Ingen har velat ha någonting. De får till och med köpa sina egna biljetter och alla pengarna går till ungdomshockeyn, säger ”Fimpen” Eklund.

ANNONS

Som grädde på moset har en budgivning startats på Tradera inför matchen där en extra spelarplats bland Djurgårdens legendarer auktioneras ut. Högst bud är i skrivande stund 5 700 kronor.

– Det kan bli en jäkla kul upplevelse för den som vinner. Pengarna vi får in på auktionen är öronmärkta till flickhockeyn, resten som vi får in på biljettintäkter går till hela ungdomshockeyn.

Nu håller Christian Eklund bara tummarna för att det ska bli bra drag i hallen på lördag.

– Jag som djurgårdare blir nostalgisk bara av att få spela med de här grabbarna. Jag får rysningar och tror knappt att det är sant när jag läser vilka som är med.

Fakta

Djurgårdarna som gör ”comeback”

Nisse Ekman, Douglas Murray, Jens Öhling, Petter Rönnqvist, Kristoffer Ottosson, Charles Berglund, Johan Garpenlöv, Peter Nilsson, Christian Sjögren, Thomas Eriksson, Kalle Lilja, Jan Viktorsson, Björn Nord, Jimmie Ölvestad, Marcus Nilson, Marcus Ragnarsson, Christian Eklund, Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist, Timmy Pettersson, Christian Due-Boje och Joakim Lundberg.

Coach: Hardy Nilsson.

Matchen börjar klockan 13.00 i Länna Sport arena, Haninge.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.