Patrik Kittel gästar Djursholms Ridklubb

Patrik Kittel
Patrik Kittel, som är uppvuxen i Österåker, kommer till Djursholms RK på söndag.
Djursholms Ridskola och Ridklubb fortsätter att locka den svenska dressyreliten. På söndag, den 11 februari, kommer EM-medaljören och flerfaldige svenske mästaren Patrik Kittel till Djursholm.

– Vi är otroligt glada och stolta för att Patrik har valt just Djursholm för sin Dressage Tour. Vi har lång erfarenhet av att arrangera stora events och det kommer att bli en härlig dag i ridsportens tecken. Vi välkomnar varmt alla dressyrintresserade i regionen till Djursholm, säger Susanne Martinelle, ordförande i Djursholms Ridklubb.

Vid invigningen av den nyrenoverade anläggningen på Djursholms Ridklubb i september höll Tinne Vilhelmson Silfvén, själv medlem i ridklubben, en mycket uppskattad clinic och nu är det dags igen.

Budskapet: Alla kan rida GP

Patrik Kittel Dressage Tour gör ett nedslag i Stockholm och väljer Djursholm för sitt event. Patrik Kittel brinner för att lotsa unga hästar till toppen, och är dessutom en mästare på att förmedla sina kunskaper med smittande entusiasm. Med budskapet ”Alla kan rida Grand Prix” delar stjärnan med sig till publiken om vad som krävs för att nå dressyrens topp.

I samarbete med Stockholms Läns Ridsportförbund arrangerar Patrik Kittel tillsammans med Lina Dolk och Felicia Grimmenhag en inspirerande clinic för unga ryttare mellan 13–20 år.

På eftermiddagen inbjuds alla intresserade dressyrryttare att ta del av en högklassig och mycket inspirerande clinic. Intresset är stort, det är redan nära 1 000 biljetter sålda meddelar Djursholms Ridklubb.

Nilshagen kommer i april

Våren fortsätter senare med en dressyrclinic med Therese Nilshagen som slog igenom på allvar med sin fjärdeplats vid EM i Göteborg förra året. Den 10 april kommer Nilshagen till Djursholm och med sin bakgrund som ridskoleryttare är det nog extra inspirerande för unga ryttare att ta del av hennes erfarenheter. Detta arrangemang är ett samarbete mellan Stockholms Läns Ridsportförbund och Djursholms Ridskola och Ridklubb.

Men först alltså Patrik Kittel den 11 februari. 9–11.30 är det inspirationsdag för unga ryttare och 14–18 är det Patrik Kittel Dressage Tour.