GoIF Kåre satsar på futsal i vinter

GoIF Kåre har de närmaste månaderna en extern sektion i klubben – futsal.

David Bergqvist är ny som resurstränare i seniorlaget och inleder med en kort vintersatsning.

David Bergqvist är tillbaka inom Vallentunafotbollen. 2012 lämnade han Markim Orkesta och tog Danderyds SK. Där är han kvar. Han är även engagerad i IFK Lidingös damlag och ska hjälpa till i Kåre.

– Ulf Lyfors och Anders Eriksson är kvar och har huvudansvaret. Exakt var jag kommer in diskuterar vi, men tanken är att vi ska ha ett reservlag och det är väl där jag kan ha en roll, säger han.

Klart är i alla fall att Anders Eriksson och David Bergqvist ägnar de närmaste veckorna åt inomhusfotboll – futsal. Under sejouren i Moif gav David sporten en chans. Intresset då var stort, så även nu.

– Det är skitkul, fler än jag anade vill träna. Många är kompisar födda -93. För några är futsal huvudsporten, vanligare är ändå att det fungerar som komplement till försäsongsträningen.

En hel del av spelarna spelar i dag i Kåre, men de kommer även från en säsong i Brottby, Moif eller VBK.

– Några är även från Danderyd och Täby. Det är en blandning av killar som har spelat tidigare eller vill prova på futsal.

Sporten är liten i Sverige. Så liten att Moif var ett av tolv lag i SM-finalspelet vintern 2011/12.

Där tog det stopp efter förluster mot Göteborg och Örebro.

– Vi får se vart det kan bära i vinter, säger David Bergqvist.

Helt accepterat är inte futsal. Sporten har svårt i de hårt belastade idrottshallarna. David Bergkvist tror dock att den har en framtid.

Vallentuna kommun har inte givit VBK och Vallentuna Damfotboll ”sina” tider i vinter.

Känns det rätt att Kåre tar in futsal?

– Jag läste om det där med att Täbyklubbar får halltider i Vallentuna, det känns märkligt. Vi kommer att använda de tider Kåre tilldelats och de närmaste månaderna vila fotbollslagen generellt. När försäsongen börjar i mitten av januari är vi borta. Jag tror inte att vi ska stå i vägen eller störa andra föreningar, säger David Bergqvist.