ANNONS

Gör mål för alla i 164-land

Kista Galaxy och skyttekungen Ouahid Bouka kryssade i derbyt mot Kista SC och är med två matcher kvar att spela en poäng från kvalplatsen till division 3.
Kista Galaxy och skyttekungen Ouahid Bouka kryssade i derbyt mot Kista SC och är med två matcher kvar att spela en poäng från kvalplatsen till division 3.
”Allt de har sagt till mig har satt sig. Jag kan göra mål i sömnen”, säger Ouahid Bouka om Bojan Djordic (t v) och Henok Goitom (t h).
”Allt de har sagt till mig har satt sig. Jag kan göra mål i sömnen”, säger Ouahid Bouka om Bojan Djordic (t v) och Henok Goitom (t h).
Han är yttermittfältaren som av Henok Goitom skolats om till striker – och gjort 24 mål på 20 matcher i fyran för nykomlingen Kista Galaxy. Ouahid Bouka är glödhet på fotbollsmarknaden.
ANNONS

AIK-anfallaren Henok Goitom försökte redan ifjol locka honom till sitt Kista Galaxy. I år valde Ouahid Bouka att ta klivet ner från Österåker i division 3 och komma hem till 164-land.

Nu har 25-åringen gjort 24 mål på 20 matcher för division 4- nykomlingen och är seriens överlägsne skyttekung.

– Allt Bojan (Djordjic) och Henok har sagt till mig, det har satt sig. Jag kan göra mål i sömnen tror jag, ha ha, säger Ouahid när vi träffas hemma på Ärvinge bollplan.

Han och Henok Goitom växte båda upp på Risingeplan i Tensta.

Ouahid minns en jätte som var grym på fotboll och otroligt trevlig.

– Han var kompis med mina storebröder Rafik och Chafik. Jag var jämt på gården och spelade när han kom hem från träningen. Det var liksom ”Henok, Henok”. Varje gång jag såg honom blev jag jätteglad.

Ouahid fostrades i Inter Orhoy och spelade i Atletico Husby de gyllene åren då ”Lejonen” gick som en raket genom seriesystemen.

I laget spelade även Ahmed ”Romario” Ali och Reman Amin.

I dag lever de inte längre.

ANNONS

Nu är det Ouahid som är stjärnan i 164-land. Liksom Romario och Reman spelar han för orten.

– Här finns tyvärr inte så mycket att göra. Jag har några som brukar komma och heja på mig. Jag har gjort många mål för dem och det blir fler och fler som kommer. Det är roligt att kunna göra dem lite gladare.

Han var nära att ta en plats i AIK:s U21-lag, men stukade foten veckan innan den viktiga matchen och kunde inte göra sig själv rättvisa.

Sedan dess har karriären dalat.

Tills nu, då Ouahids och Henok Goitoms vägar åter korsats.

– För mig som tränare är det alltid kul att en kille från Akalla, Husby eller Kista spelar för oss. Egentligen är han yttermittfältare/back, men jag använder honom som anfallare, säger Henok Goitom.

Ouahid har lärt sig massor om anfallsspel av den förra La Ligastjärnan.

– Det är små, små detaljer inom fotboll som bara proffs vet om, touchen, snacket, rörelsen, att titta bakom dig. Varje tum, varje centimeter är viktig.

Att peta in 24 mål i division 4 är inte så enkelt, menar Henok Goitom.

– Men Ouahid jobbar hela tiden hårt för laget i försvarspressen. Han kan förutse vissa situationer före sina motståndare. Han hittar kryphålen, vilket gör att han blir en slags straffområdesdödare.

Målen har inte gått obemärkt förbi. Kista Galaxys skyttekung är glödhet på spelarmarknaden och har redan fått anbud från klubbar högre upp i seriesystemet.

– Om vi går upp i trean stannar jag till 100 procent i Kista Galaxy, annars får vi se, säger Ouahid Bouka.

Ouahid ser situationer före sina motståndare. Han hittar kryphål, vilket gör att han blir en straffområdesdödare.henok goitom

Fakta

Är ett Interfan

Namn: Ouahid Bouka.

Ålder: 25.

Bor: Kista.

Familj: Mamma, pappa och sju syskon.

Aktuell: Har gjort 24 mål för Kista Galaxy i fyran.

Förebild: Shahin Shabani, som spelat i Atletico Husby och Kista Galaxy. ”Det är min baba. Han tog tag i oss yngre och lärde oss att livet är mer än att busa”.

Favoritklubb: Inter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.