ANNONS

Gör VM-debut: ”Gäller att inte fega ur”

Skuru hade inga problem att besegra Spårvägen i Nacka bollhall. En skön avslutning på höstsäsongen för Södermalmsbon Carin Strömberg som nu laddar för sitt första mästerskap – VM i Danmark.

– Vi har bra chanser, säger 22-åringen.
ANNONS

Det blev en behaglig tillställning för Skuru när höstsäsongen av elitserien avrundades på onsdagskvällen. Nackalaget behövde inte förta sig och kunde vinna komfortabelt hemma mot Spårvägen med 26–21. Lagkaptenen Carin Strömberg bidrog med två mål och beskriver insatsen som stabil.

– Det kändes lite som en derbymatch. Det bjöds kanske inte på någon topphandboll men vi gjorde vad som krävdes för att vinna. Det var inte vår bästa prestation för säsongen men inte heller den sämsta. En helt okej match, summerar hon.

I somras talades det om att det här var säsongen då Skuru skulle bryta Sävehofs dominans med sju raka SM-guld. Men nio matcher in i säsongen ser tabelläget ut ungefär som det brukar. Sävehof leder serien, fyra poäng före ett jagande Skuru.

– Det har varit lite svängigt och vi har kanske inte presterat så bra som vi vill. Men å andra sidan finns det utrymme att förbättra oss till våren. Vi har haft en del skador och sjukdomar och hoppas få lite mer kontinuitet i laget. Det har hackat upp vårt spel, får vi bara bukt med det så tror jag att vi kommer få ett bättre spel överlag, säger Strömberg.

Medan nästan alla hennes lagkamrater nu kan gå på tidig julledighet förflyttas hennes eget handbollsfokus västerut. Carin Strömberg är van vid att tillbringa elitseriens VM-uppehåll i tv-soffan, men den här gången ska hon för första gången själv få vara med i hetluften.

Den 5 december är hon på plats i Danmark när VM inleds, precis som lagkompisen i Skuru Emma Hawia-Svensson.

– Det ska bli jättekul, även om jag inte har några superförväntningar för egen del. Jag kan ta det hela med ganska mycket ro utan att känna någon press. Jag får se det mer som en chans när jag väl kommer in, vilket är ett ganska skönt utgångsläge.

Hur mycket speltid räknar du med att få?

– Svårt att säga. Allt kan hända, men jag kommer ju inte vara en bärande spelare direkt. Det blir säkert något inhopp då och då. Och då gäller det för mig att prestera och spela ut ordentligt. Det gäller att inte fega ur.

ANNONS

Vad tror du om Sveriges chanser?

– Också svårt att säga. På ett VM är det många spelare och lag man inte har mött förut, men jag tror vi har bra chanser. Vi har ett jättebra lag där flera spelar i absoluta toppklubbar. Presterar vi i gruppspelet och kan få en lättare motståndare i åttondelsfinalen har vi chans att gå långt.

Sveriges första match spelas mot Angola den 5 december. Övriga gruppmotståndare är Kuba, Polen, Nederländerna och Kina.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.