Gotländsk vinnarskalle tränar Tyresö Hanviken

Micke Carlsson, tränare för Tyresö Hanviken Hockey i division 1.
Micke Carlsson, tränare för Tyresö Hanviken Hockey i division 1.
Gotlänningen Micke Carlsson är ny tränare för Tyresö Hanviken Hockey, nykomling i division 1. 53-åringens grundläggande filosofi är glasklar.
– Att vinna och aldrig vika ner sig!

Det har varit full fart i Tyresö ishall hela sommaren. Här har NHL-proffs med Stockholmsanknytning tränat, och nu är hockeyrinken upptagen av ett 30-tal spelare som vill visa upp sig för att eventuellt få ett kontrakt med Tyresö Hanviken, nykomling i hockeyettan.

Tränaren Bobo Simonsen slutade efter den gångna framgångsrika säsongen.

– Nu satsar vi på att bli en etablerad division 1-klubb, säger den nytillträdde huvudtränaren Micke Carlsson. Att vilja vinna och aldrig vika ner sig är viktigt för både spelare och ledare. Samtidigt ska vi vara ödmjuka inför uppgiften.

Spelade med Mats Sundin

53-årige Carlsson är bördig från Gotland. Som aktiv hade han Roma IF som moderklubb. Som senior spelade han bland annat som forward i Nacka i gamla division 1.

– På den tiden var Nacka farmarklubb till Djurgården och truppen bestod av många lovande spelare. Min sista säsong spelade jag tillsammans med Mats Sundin.

Ja tack direkt

Micke Carlsson var tidigt klar över att han ville bli tränare. Det blev flera år på Gotland, och efter flytten till fastlandet coachade han Nynäshamn i ettan och var med om att ta upp Väsby i ettan.

Carlsson hade egentligen ta ett sabbatsår den kommande säsongen, men när Tyresö Hanviken hörde av sig blev det ja tack direkt.

– Det är en klubb med mycket bra organisation, hela föreningen andas tillförsikt. Jag kände direkt att uppdraget skulle passa mig.

Fakta

Hockeytränare med fem döttrar och en son

Namn: Micke Carlsson.

Ålder: 53 år.

Bor: I Nynäshamn med hustru och två barn. Har totalt sex barn, fem döttrar och en son.

Aktuell: Ny huvudtränare för Tyresö Hanviken som är nykomling i hockeyettan.

Yrke: Samordnare på ett gruppboende.