ANNONS

Gratis idrott för unga i Solna – här är fyra tips

Gratis idrott, Solna,
Bland annat fäktning, skridskoåkning och spontanfotboll går att prova gratis nu i februari.
Det är inte alltid helt givet vilken sport man ska välja, om man nu alls vill idrotta. Och såhär mitt i vintern kan steget att börja kännas särskilt långt. Här är några tips på gratis idrott för barn och unga i Solna att prova nu i februari.
ANNONS

Fäktning

Barn och ungdomar mellan 10 och 16 år i Solna får under tre februarikvällar chans att testa fäktning. Första tillfället är i kväll, den 5 februari, hos SAF Fäktförening på Hagalundsgatan, mellan klockan 18 och 20. Den 9 februari är det dags igen, hos En Garde Fäktförening på Södra Långgatan, mellan klockan 10.30 och 12. Sista tillfället är den 12 februari hos SAF Fäktförening, mellan klockan 18 och 20.

Det är de båda föreningarna som tillsammans med den ideella föreningen Sparks Generation ligger bakom satsningen. Föranmälan krävs, mer information hittar du här.

Spontanfotboll

Vasalunds IF har knappt 100 olika lag med tusentals spelare i olika åldrar. Nu startar föreningen också spontanfotboll i Tallbackaskolans gymnastikhall, där nybörjare och redan aktiva kan spela ihop. Första tillfället är den 8 februari. 

Förening startar spontanfotboll för ungdomar på helgkvällar

Skridskoåkning

Precis som vanligt är allmänhetens åkning på Bergshamra IP och Ulriksdals IP perfekta tillfällen att slipa på skridskoåkningen. Tider hittar du på Solna stads hemsida.

Allsidig idrott

Varför inte passa på att testa många olika sporter? Idrott för alla är en avgiftsfri drop in-verksamhet som satsar på allsidig fysisk verksamhet på ett lättillgängligt sätt i Skytteholms­parken. Barn i åldern 10-12 år är välkomna. Pågår klockan 15‑16 varje måndag-torsdag.

Har du tips på fler gratis idrottsaktiviteter för barn och unga i Solna? Hör av dig!

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.