Grimsta får svårt att nå kval

Grimsta AIK lyckades inte norpa poäng av division 1-ledande Hagunda som vann med 6–5. I jakten på kvalplats har Väsbylaget fyra tunga poäng upp till Sandviken.

Fyra omgångar återstår i innebandyns division 1 östra. Fyra lag går till allsvenskt kval och för trion Hagunda, Rotebro och Hässelby ser det ganska bra ut. För sjätteplacerade Grimsta handlar det om att fånga in Rasbo och i nästa steg Sandviken. På papperet blir det senare mycket tufft. Lagen möts i Sandviken i sista omgången. Dessförinnan har Sandviken lättare uppgifter än Grimsta, som bland annat ska spela derby mot tredjeplacerade Hässelby.

Mot Hagunda i söndags var det uppförsbacke tidigt. Än värre blev det när sekretariatet upptäckte att Grimsta hade en spelare på plan som inte var inskriven i laguppställningen. Det gav matchstraff och fem minuters power play för hemmalaget.

– Jäkligt onödigt och dåligt av oss ledare, säger tränaren Bobby Jonsson som saknade tongivande trion Kalle Berglund, Håkan Fröberg och Nicklas Bjunér.

Sista minuterna gjorde Ron Sjöblom 4–6 och 5–6.

– Det är nära 6–6, Hagunda tar slut. Men tyvärr.

– Klart att det blir tufft nu, fortsätter Bobby Jonsson. Vi behöver vinna allt och hoppas att Sandviken och Rasbo tappar poäng. Kanske kan Runsten, som senast slog Rotebro, även slå Sandviken. Vi kämpar och hoppas.