ANNONS

Gulsvart och grönvitt i okontroversiell relation

IK Frej och Hammarby
Frej tog emot Hammarby på Vikingavallen tidigare i år.
Grönvita spelare kommer även i fortsättningen att spela i IK Frej. Täbyklubben och Hammarby fördjupar sitt samarbete och tränarduo med nytt SM-guld på meritlistan kan vara på väg in i Frej.
ANNONS

Frej höll sig kvar i Superettan för femte året i rad trots att flera experter tippade att Täbyklubben skulle ramla ur serien. Flera spelare har varit i klubben på lån från Hammarby, bland annat Dusan Jajic som stod för en mycket bra säsong i Frej.

Efter att tränaren Roberth Björknesjö lämnade Frej för att ta över Brommapojkarna har Stefan Olsson tränat laget. Stefan har förutom det varit tränare för Hammarbys U19-lag som denna säsong vann SM-guld.

Under måndagen avslöjade Fotbolldirekt att Stefan Olsson och hans assisterande tränare i Hammarbys U19-lag var klara att ta över som tränare i Frej. Detta är inget som Täbyklubben än har gått ut med officiellt.

– Det här är sådana saker som vi inte riktigt vet än. Vi håller diskussion om hur vår tränarstab ska se ut och kommer gå ut med det när allt är klart, säger klubbens ordförande Märta Rydbeck till Mitt i Sporten.

Rydbeck menar att flera duktiga tränare är intresserade av jobbet som tränare och att Stefan Olsson har gjort ett bra jobb i klubben.

– Saker och ting kommer att vara plats inom en snar framtid, säger hon.

Ekonomiska fördelar

Däremot bekräftar Märta Rydbeck att samarbetet med Hammarby fortsätter och att det även under nästa säsong kan lånas in spelare från den grönvita klubben.

ANNONS

En sak som är klar är att Frej har haft en ansträngd ekonomi och ett samarbete med Hammarby skulle kunna gynna bägge parter på samma sätt som andra Allsvenska klubbar haft samarbeten med klubbar från lägre divisioner.

Just nu arbetar Frej för fullt med hur spelartruppen ska se ut till kommande säsong. Direkt efter segern mot Värnamo som innebar att Frej höll sig kvar i Superettan sa Märta Rybeck att resultatet var viktigt för ekonomin.

– Nu får vi lite arbetsro inför säsongen 2019, hur ska vi formera oss. Det blir lite ekonomiskt incitament i form av tv-pengar. Nu börjar ett intensivt arbete att planera för 2019. Närmast har vi Svenska cupen att tänka på där vi förmodligen får möta ett allsvenskt lag på hemmaplan, sa hon då.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!