Grovjobbaren fick lyfta SM-pokalen

Karin Lissels favoritblomma är ros. Så vad passar väl bättre än att Lokaltidningen Mitt i dagen efter SM-guldet uppvaktar henne med rosor i Tyresö FF:s färger.
Karin Lissels favoritblomma är ros. Så vad passar väl bättre än att Lokaltidningen Mitt i dagen efter SM-guldet uppvaktar henne med rosor i Tyresö FF:s färger.
Tyresö FF:s lagkapten Karin Lissel kom inte i säng förrän vid fyratiden i söndags morse. Men dagen efter SM-guldet i fotboll är hon ändå pigg.

– Jag går på de berömda rosa molnen.

Tyresö FF är svenska mästare i fotboll. Det krävdes seger borta mot LdB FC Malmö i lördags, och det blev 1–0 till TFF efter nickmål av Madelaine Edlund i den 82:a minuten.

Först av alla att höja Kronprinsessan Victorias pokal mot den skånska himlen var lagkaptenen och backen Karin Lissel.

– Fy fasiken vilken fantastisk känsla det var!

Lissel har varit lagkapten hela hösten, men i rättvisans namn fick Johanna Frisk hjälpa till att hiva upp pokalen, hon var ju lagkapten fram tills hon åkte på en skada.

Den 25-åriga Tyresöbon Karin Lissel kan i det närmaste kallas en trotjänare i TFF, som ju skaffat många nyförvärv, inte minst inför denna säsong. Hon kom till Tyrsö från Hammarby för tre år sedan.

Man kan också kalla henne för en nyttig grovjobbare bland stjärnor som Marta, Seger och Boquete.

Lokaltidningen Mitt i gratulerade henne i söndags kväll med en rejäl bukett rosor i Tyresö FF:s gula och röda färger. Hon var pigg trots att det inte blev många timmars sömn efter bragden i Malmö.

– När vi kom hem med tåget till Stockholm gick vi och firade på en nattklubb. Det var så kul att vara med ett gäng där alla var euforiskt glada. Det blev spontandans hela natten!

En av partykamraterna var Marta, den brasilianska världsstjärnan. Hon visade sig vara en av stjärnorna även på dansgolvet.

– I natt blir det samba, lovade hon ett par timmar innan tåget bromsade in vid Stockholms central.

Marta var som vanligt bra i guldmatchen.

– Matchen blev ett krig, och det var vi förberedda på, säger Marta.

Hon har fyra SM-guld med Umeå sedan tidigare.

– Det är alltid roligt att vinna, med det känns lite extra nu eftersom det var Tyresös första guld.

Spelar du i Tyresö FF nästa säsong?

– Ja, det är stor chans att det blir så. Men det är många grejor vi ska prata om innan något är klart.

Spelare, tränare och ledare har alla sin del i framgången. Men den som drog i gång denna framgångssaga med lyckligt slut stod på läktaren bland Tyresös fans i lördags.

Efter slutsignalen grät Hans Löfgren av lycka. Han är mannen bakom bygget av Sveriges bästa damlag i fotboll. Denna säsong har Löfgren dock tagit time out från jobbet som sportchef.

– Jag har varit med på resan som vi kallar ”Från lingonserien till Champions league”. Planen var att ta oss från division 3 till SM-guld på sju år, och så blev det! För detta känner jag stor stolthet.

Hans Löfgren kommer garanterat att finnas på plats vid stora scenen i Tyresö centrum på torsdag klockan 18. Då ska Tyresöborna få chansen att hylla sina guldhjältar. Sedan drar spelare och ledare vidare till en egen guldfest i närheten.

Fakta

Alla guldtjejerna

Målvakter: Carola Söberg, ­Jessica Höglander, Maja Åström.

Backar: Helén Eke, Johanna Frisk, Karin Lissel, Line Röddik Hansen, Lisa Klinga, Annica Svensson, Linda Sembrant, Meghan Klingenberg.

Mittfältare: Caroline Seger, Elaine Estrella Moura, Emilia Appelqvist, Kirsten van de Ven, Lisa Dahlkvist, Lisa Grönborg.

Anfallare: Marta Vieira da Silva, Jennifer Egelryd, Madelaine Edlund, Pauline Hammarlund, Veronica Boquete.