Grymt öde drabbade Bollstanäs SK i kvalet

Bollstanäs SK
Bollstanäs SK:s damer har en grym säsong bakom sig, vann 18 av 22 matcher i division 1 norra Svealand, men föll snöpligt i kvalet till Elitettan.
Andra matchen i kvalet till Elitettan mellan Bollstanäs SK och Assi IF blev ett riktigt drama. BSK hade länge greppet om platsen i Elitettan 2017 – men föll på ett baklängesmål i 89:e minuten och får ladda om i division 1 nästa säsong.

– De fick lite tryck på oss sista 20, men vi stod upp bra och de skapade inte så mycket. Men så fick de ett läge i slutet och nickade in 2–1, säger BSK:s tränare Kalle Fremdling en kort stund efter slutsignalen.

Över 700 åskådare hade tagit sig till Billerud Korsnäs Arena i Kalix på söndagseftermiddagen för att se kvalet avgöras. Första matchen, på Bollstanäs IP förra helgen, slutade 0–0.

Även matchen i Kalix var jämn och tät, men BSK lyckades ta ledningen i 27:e minuten genom Ida Hedstad. I det läget såg det riktigt ljust ut. Även 1–1 skulle räcka för Bollstanäs eftersom bortamål räknas dubbelt vid oavgjort sammanlagt i de två matcherna. Asis IF var alltså piskade att göra två mål.

I paus stod det fortfarande 1–0 till BSK, men i 62:a minuten kom kvitteringen, 1–1. Assi gick ner på trebackslinje och pressade, men BSK försvarade sig väl – tills det återstod en ynka minut av ordinarie tid. Då kom 2–1, ett mål som innebar att Assi IF gick upp i Elitettan, näst högsta serien, i stället för Bollstanäs SK.

Trots den oerhört tunga förlusten i säsongens sista match kan Kalle Fremdling se tillbaka på en mycket stark BSK-säsong.

– Konsekvenserna av det här målet gör att vi är besvikna, men tjejerna gör en heroisk insats här och en fantastisk säsong i sin helhet när det gäller så väl resultat som prestation och utveckling – både individuellt och som lag, säger han.