Guidetti hjälpte Rissne i kamp mot cancer

Spanienproffset John Guidetti är uppvuxen i Alvik men tillbringade mycket tid i Rissne under uppväxten och har många kompisar där.
Spanienproffset John Guidetti är uppvuxen i Alvik men tillbringade mycket tid i Rissne under uppväxten och har många kompisar där.
På fredag ordnar Olympique Rissne FC en helkväll mot cancer. John Guidetti, som har många vänner i Rissne, hjälpte till att fixa så att rapparen Dani M kommer till fritidsgården Stationen i Ängskolan. Alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden.

– Vi i klubben har haft flera nära vänner som har gått bort i cancer, bland annat en kille som kämpade mot en hjärntumör i två år innan han dog, 23 år gammal. Det påverkade oss mycket och vi tänkte att vi ville göra något, säger Arash Hosseini, ordförande i Olympiske Rissne FC.

Under parollen Rissnemotcancer ordnar klubben en kväll på fritidsgården, klockan 17–20 den 2 september, med uppträdande av Dani M och flera andra artister.

– John Guidetti hjälpte oss i kontakten med Dani M. Alexander Milosevic har också hjälpt oss. Sammanhållningen är väldigt stark här i Rissne, säger Arash Hosseini.

Det är frivilligt inträde, och pengarna går till cancerforskningen. Klubben kommer även att sälja t-shirts och grilla.

Efter musiken på fritidsgården blir det fotboll på Rissne IP, där klubbens A-lag tar emot Stocksunds IF i en seriematch i division 6A.

– En bit att ta sig, men jag tror att det blir en del publik. Vi har trogna supportrar som alltid är där, hur det än går för oss, säger Arash Hosseini.