Guidettis fystränare klar för Hammarby

Nebez Kurban.
Nebez Kurban.
Bosön, sommaren 2009. Nebez Kurban tränar John Guidetti, då i Manchester City, under hans sommarledighet.
Bosön, sommaren 2009. Nebez Kurban tränar John Guidetti, då i Manchester City, under hans sommarledighet.
De grönvita supportrarna väntar otåligt på en anfallsförstärkning till A-laget.

Under tiden gör Hammarby Akademi, där talangfulla spelare i åldern 8–19 år håller till, en tung värvning i form av fystränaren Nebez Kurban.

– Vi försöker ha de bästa tränarna för våra spelare i akademin, säger Hammarby Akademis sportchef Johan Lager.

Utan tvekan är nye Nebez Kurban, som själv har varit landslagsman i längdhopp, ett meriterat namn. Efter den egna elitkarriären har han arbetat som fystränare i 17 år, de senaste 10 åren nästan bara med fotboll.

Kurban har jobbat med flera av de spelare från Stockholmsområdet som slagit igenom de senaste åren – sådana som John Guidetti, Ludwig Augustinsson och Simon Tibbling.

Nu ska han alltså ansvara för Hammarby Akademis fysträning, där han återförenas med Stefan Billborn (akademins chefstränare) som han arbetade med i Brommapojkarna under flera år.

– Jag brinner för att jobba med ungdomar, och jag har jobbat med spelare som gått hela vägen, från talang till stjärna. Det jag tagit med mig från friidrotten är att behöver mer individuell träning, där du har ett eget ansvar för din utveckling. Du tränar med laget, men vad kan du själv göra? Du kan alltid köra själv, men det är viktigt att du gör det med kvalitet, säger Nebez kurban till Hammarby Fotbolls hemsida.

Kurban har etablerat ett eget träningscenter i Vasastan, Coach Nebez Academy, som Hammarbys lag och spelare kommer att få tillgång till. Till sitt träningscenter har han hämtat inspiration från sina besök hos några av Europas största klubbar, som Manchester United, Manchester City, Barcelona och Bayern München.