Täby friidrott, Oliver papinski
Oliver Papinski i mitten och Ludvig All till höger på prispallen i Uddevalla.

Guld och brons för Täby IS i sjukamps-SM

Sport 

Trots feberkänning tog Täby IS Friidrotts Oliver Papinski guld i helgens sjukamps-SM i Uddevalla efter en jämn och bra serie. Klubbkompisen Ludvig All knep bronset efter ett mycket starkt lopp på avslutande 600 meter.

– Jag blev lite sjuk efter två grenar och var förkyld andra dagen, men det påverkade inte så mycket, säger Oliver Papinski.

Nej, tydligen inte. Oliver ledde med 57 poäng efter första dagens tre grenar och utökade till 210 poäng under andra dagen efter bland annat personligt rekord med 12,54 i kulstötning.

– Jag är extra nöjd med kula och stavhopp, där jag också persade. Och så var det kul att min kompis gjorde ett så otroligt bra lopp på 600 meter, säger Oliver.

Många talangfulla 02:or

Ja, Ludvig All rusade de tre varven på 1:30.60 och var med det nära att nå silvret, men fick ge sig 43 poäng bakom Tingbergs AIF:s Daniel Adolfsson.

Utöver Oliver och Ludvig gjorde även Jonathan Howser och Letitcisa Buchli (i F15) bra ifrån sig i sin SM-debut i 15-årsklassen. Dessutom tvingades Oskar Hedlund, som annars hade varit en klar guldkandidat, stå över SM på grund av en sträckning i ryggen.

– Vi har ett otroligt bra gäng födda 02 här i Täby. Flera av dem har tränat tillsammans sedan de var 8 år. Om de hänger i och fortsätter att utvecklas kan det bli halva landslaget så småningom, säger Fredrik Enander som tränar 02-gruppen tillsammans med Peter Lundqvist.

Snart dags för SM i Uppsala

Närmast väntar nu DM i Sätra i helgen och därefter vanliga SM för 15- och 16-åringar i Uppsala första helgen i mars. Där lär talangerna från Täby hämta hem ytterligare medaljer. Bland annat är Oliver Papinski Sverigetvåa på både längdhopp och tresteg.

– Jag siktar på att ta medalj i båda, säger han.

Utöver 02:ornas framgångar i helgen tog Täbys Lovisa Linde silver i femkamps-SM för seniorer och F19 efter ett starkt 800-meterslopp – nytt personligt rekord med 2:15.94 – där hon passerade Växjös Frida Bergvall. Vann gjorde Turebergs Bianca Salming.

Fler nyheter från Stockholm

Brott

Moderater kräver ministermöte om upplopp

Nyheter

Ta cykeln från Odenplan: Tamsons (M) är för

Sjukvård

Landstinget går plus – vårdköerna växer

Brott

Ikväll bestämmer Farstaborna över polisen

Nyheter

Notan för bra sjövatten i staden – 1 miljard

Spärrar
Debatt

DEBATT: ”Gör något åt plankarna i Haninge!”