Bara guld som glimmade för Täby IS i JSM

Alva Sundin, stavhopp, Täby IS
Alva Sundin besegrade förhandsfavoriten och tog guld i stavhopp, F17.
Det dröjde ända till söndag eftermiddag innan Täby IS Friidrott kammade hem sin första medalj i helgens JSM inomhus i Uppsala. Men därefter ramlade de in i tät följd. Till slut blev det fyra medaljer – alla i guldvalör.

Visst, det fanns glädjeämnen i form av personliga rekord och många topp-8-placeringar, men den första medaljen för Täby IS var ändå efterlängtad när den inkasserades vid 14-tiden på söndagen.

Vidar Stenqvist, Täby IS Friidrott

Vidar Stenqvist var den som startade guldregent för Täby IS då han vann 60 meter i P19. Foto: Calle Alm

Det var Vidar Stenqvist, född -00, som motsvarade favoritskapet i P19 och tog sitt andra raka JSM-guld på 60 meter via 6,89 i försök och 6,84 i final.

Skrällguld av William Frobe

Desto mer oväntat var det andra guldet för Täby IS. William Frobe, född -98, gick in på M22 400 meter med startfältets fjärde tid men visade redan i försöken att formen var i topp. Med 49.20 – personligt rekord med 6 tiondelar – kvalade William Frobe in med andra tid till söndagens final. Där gick han som ledare in på gemensam bana på andra varvet och in på upploppet var han ohotad och vann på ännu ett nytt personligt rekord – 48,98.

I loppet direkt efter, 400 meter för K22, imponerade Lovisa Linde, född -98, redan i försöken. I finalen kom hon in på varv två som tvåa, men svepte förbi ledaren och svävade ifrån mot guldet och första tiden under 56 sekunder (55,80).

Alva Sundin stark i mästerskap

Det fjärde och sista guldet för Täby IS tog Alva Sundin, född -01, hem i F17 stavhopp. Hon vann på 3,90 som hon tog i första medan förhandsfavoriten Gabriella Jönsson tog samma höjd i andra och sedan rev ut sig på 3,95, och visade därmed på nytt vilken stark mästerskapshoppare hon är.

Alva Sundin, stavhopp, täby IS

Alva Sundin klarade 3,90 i första försöket – ett resultat som räckte till guld. Foto: Calle Alm

Klubbrekord av Zion Eriksson i USM

I helgen gick även USM inomhus och även där stod många från Täby IS för fina insatser. Totalt blev det tre medaljer.
Zion Eriksson, född -02, imponerade stort i P16 på 60 meter genom att sätta personligt rekord tre gånger om och för första gången ta sig under 7 sekunder.

Zion Eriksson, Täby IS Friidrott

Zion Eriksson i mitten vann guld på 60 meter i USM, här omgiven av klubbkompisarna Sebastian Isaksson och Oskar Edlund. Foto: Calle Alm

Han inledde med att vinna sina försöks- och semifinallopp på 7.01 och 6.99. I finalen tog han täten från första steget och drog därefter ifrån övriga fältet till en klar seger på 6.96 – nytt klubbrekord.
De andra två medaljerna bärgades av Ludvig All i P16 där han tog silver på 60 meter häck med tiden 8,42 och brons i tresteg med ett hopp på 12.70.

13 från Täby IS tävlar för Stockholm

För några av de ännu lite yngre i klubben väntar Svealandsmästerskapen i 13–14-årsklassen i Karlstad i helgen, 10–11 mars. Det är en lagtävling där man representerar Stockholm och 13 friidrottare från Täby IS har blivit uttagna av Stockholms Friidrottsförbund. Ingen annan klubb har fått med lika många, uttagningen baseras till stor del på resultaten i DM som avgjordes nyligen och där Täby IS kom hem med inte mindre än 41 medaljer.