ANNONS

Guld och nytt klubbrekord för Ayla i mångkamps-DM

Sollentuna_talang
Ayla Hallberg Hossain i Sollentuna friidrottshall.
Turebergs FK:s 13-åriga talang Ayla Hallberg Hossain inledde 2020 på bästa sätt med att slå klubbrekord i femkamp och ta hem guldet i F15 när mångkamps-DM avgjordes i Sätra i helgen.
Totalt kammade Turebergs FK hem fem medaljer – tre guld, ett silver och ett brons.
ANNONS

F15 var den största klassen i hela mångkamps-DM med hela 28 startande, men det hindrade inte Ayla Hallberg Hossain att ta hem guldet i överlägsen stil.

Ayla Hallberg Hossain

Ayla Hallberg Hossain fyllde 13 år i slutet av 2019 och tävlade i DM mot både jämnåriga och ett år äldre tjejer (05:or). Foto: Strandbrogruppen

Hon vann fyra av fem grenar (alla utom kulstötning) och slog med sina 3 477 poäng det tidigare klubbrekordet med drygt 600 poäng.

Dubbelt Turebergs FK på pallen

I kula svarade klubbkompisen Anna Strunke för fina 11.37 meter, något som förde henne till tredjeplatsen så det blev dubbelt Turebergs FK på pallen.

Även klubbens bredd i F15 imponerar. Turebergs FK la beslag på sju av de första tolv platserna i klassen.

Höga hopp gav guld för Elliot Duvert

I F13 svarade Beate Pott för starka prestationer i främst längdhopp och 60 meter häck, något som gav silver till Turebergs FK.

En till medalj till klubben ordnade Elliot Duvert då han tog hem guldet i P17 med god marginal till tvåan Linus Jonsson, Hässelby SK. Duvert svarade för en jämn och fin sjukamp med stavhopp (4.45) och höjdhopp (1.99) som höjdpunkter.

ANNONS

Bra årsdebut av Bianca Salming

Ännu mer överlägsen var Bianca Salming som, nyss hemkommen från träningsläger på Teneriffa, tog hem Turebergs tredje guld då hon gjorde årsdebut och vann kvinnornas femkamp.

En stabil femkampsserie slutade på 4 190 poäng där de bästa grenarna var kula (13.97) och 800 meter (2:14.99 efter att ha sprungit solo hela loppet).

Bianca Salming

Bianca Salming i Sollentuna friidrottshall. Foto: Åsa Sommarström

– Kula och 800 meter kändes hundraprocentiga medan jag behöver lätta på träningen i de andra grenarna för att det ska blir bra. Höjden kändes jättebra men jag är ovan att hoppa med lång ansats och så är jag fortfarande lite nedtränad, säger Bianca Salming till friidrott.se.

Jagar plats i inne-VM

Under fortsättningen av inomhussäsongen blir det både höjdhopp och mer femkamp för Bianca Salming, närmast i inne-SM hemma i Sollentuna första helgen i februari.

– Men mångkamp är nog min bästa chans att kvala in till inne-VM i Nanjing, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.