Ayla vann kampen mot klockan – och fyra guld

Sollentuna_talang
Ayla tävlar för Turebergs FK. Här syns hon under en träning i Sollentuna friidrottshall.
Ayla Hallberg Hossain skadade sig illa två veckor före innesäsongens stora tävling, Svealandsmästerskapen i Örebro i helgen. Trots det tog den 12-åriga talangen från Kista maximala fyra guld efter klara segrar i såväl 200 meter och höjdhopp som 60 meter häck och tresteg.

– Några dagar före tävlingen sa läkaren att jag kanske inte skulle kunna vara med. Då blev jag lite orolig. Jag har tränat så länge för den här tävlingen, säger Ayla Hallberg Hossain.

Det var för två veckor sedan som hon slog i smalbenet vid en jump box-övning (där man hoppar upp på plintar eller lådor) och fick ett djupt jack i ena smalbenet.

Fick tejpa såret för att kunna komma till start

Hon fick inte så ont, men tvingades sy fem stygn och de togs bort bara fyra dagar före Svealandsmästerskapen. Dessutom sprack såret och så sent som dagen före tävlingen var Ayla på vårdcentralen och tejpade såret för att kunna komma till start.

Ayla vann kampen mot klockan, även om uppladdningen så klart var långt ifrån optimal. Dessutom hade hon lite otur då alla hennes fyra grenar låg på lördagen och ingen på söndagen. Det blev en aning stressigt, framför allt efter sista höjdhoppet då Ayla bara hade ett par minuter på sig att göra sig redo för starten på 60 meter häck.

”Det viktiga var att vinna tävlingen”

Ändå blev det fyra guld, alla tämligen ohotade, på lika många starter.

– Jag slog inget pers men det viktiga var att vinna tävlingen. Jag trodde att det skulle vara lite svårare med konkurrens från hela Sverige men det gick bra, säger Ayla.

Kistatjejen Aylas insats bidrog till att Stockholm, som oftast, tog hem lagtävlingen och fick ta emot den stora pokalen.