ANNONS

Guldet i våras sista festen med gänget

Frida Kindbom, Elina Olsson och Sandra Wiman lämnade Vallentuna VK med stor vånda, men nu är de nöjda med beslutet.
Frida Kindbom, Elina Olsson och Sandra Wiman lämnade Vallentuna VK med stor vånda, men nu är de nöjda med beslutet.
Vårens U21-guld blev den sista gemensamma volleybollfesten för en hel kull Vallentunatalanger.

På lördag inleds säsongen i division 1 men när nu tre nyckelspelare efter mycken vånda också lämnat har VVK kanske inte ens något lag att ställa upp med.
ANNONS

2010 lämnade Elverket/Vallentuna Volley – en av landets framgångsrikaste damklubbar – rampljuset. Stjärnorna slutade samtidigt och klubben tvingades börja om några divisioner ner i seriesystemet.

Till i år har det skett igen. Tonårstalangerna – som de senaste två säsongerna utvecklats enormt och fightats om SM-medaljer i lägre åldersklasser – har splittrats. Slutat har även samtliga ledare.

Flera spelare fattade sina beslut under och direkt efter förra säsongen. Sist att välja kurs blev Elina Olsson, Frida Kindbom och Sandra Wiman. Alla tre har Vallentuna VK som moderklubb. Sedan en dryg vecka är alla tre i elitserielaget Sollentuna.

– Vi ska vara stolta över att tre satsar vidare och får möjlighet att göra det i elitlaget Sollentuna, säger Wolfgang Gulding, före detta lagledare.

Elina Olsson beskriver en vånda hon aldrig tidigare varit med om.

– Från en timme till en annan fattade vi olika beslut under ett par veckors tid. Vi var väldigt kluvna, det var jättejobbigt. Speciellt känslan av att svika någon oavsett hur vi valde.

Vid närmare eftertanke hade trion egentligen inget val. Inte ens med dem kvar i laget skulle Vallentuna fått ihop ett lag med 2013/14-kvalité. Och Frida, Sandra och Elina är spelare som stod inför möjligheten att satsa för att bli ännu bättre.

– Sedan vi bestämde oss har det känts jättebra. Och överraskande enkelt att komma in i ett nytt lag. Skönast är ändå att vi fått stöd av kompisarna i Vallentuna, säger Sandra Wiman.

Sedan Vallentuna i våras vann SM för U21-lag har Elina Olsson hoppats mycket på att ett samarbete mellan Vallentuna och Sollentuna skulle kunna etableras.

ANNONS

– Exakt hur vet jag inte, men nu känns det lite som att vi bidragit till att sänka Vallentuna.

– Tjejer slutar i vår ålder, fortsätter Elina. Slutar någon eller några är det risk att fler tappar suget och sluta. Det är studier, jobb, motivation och annat som kommer emellan. Vi visste det redan förra året, ändå känns det som att följden blivit värsta scenariot för Vallentuna Volley.

Att de tre tjejerna funnit sig väl tillrätta i Sollentuna råder ändå ingen tvekan om. Med energi i rösterna talar de om schyssta lagkompisar, tuffa träningar och hårt konkurrens.

– Så ska det vara, då blir man bättre, säger Sandra Wiman.

– Skillnaden mellan allsvenskan och elitserien är stor. Nivån på spelet är mycket högre men jag tror ändå att vi kan ta oss in i laget, säger Elina Olsson.

Hur Vallentuna löser situationen råder förvirring kring. Mycket talar för att klubben saknar en trupp som är intresserad av att spela i division 1. I torsdags, med nio dagar till seriepremiär var nye ordföranden Lars Karlbom mycket kortfattad.

– Vi vet inte hur vi gör. Du får nöja dig med det svaret, säger Lars Karlbom.

Fakta

Spelarna som gått till Sollentuna

Elina Olsson: 20 år, bor i Täby, utsedd till bästa spiker i U21-SM 2014.

Frida Kindbom: 19 år, bor i Vallentuna, utsedd till bäste passare i U21-SM 2014.

Sandra Wiman: 19 år, bor i Täby, vann U21-SM med VVK i år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.