ANNONS

Heta guldhopp från Söderort i boxnings-SM på Söder

Liridon Nuha
Bajenboxaren Liridon "Doni" Nuha från Rågsved är ute efter guld i SM på hemmaplan.
För första gången sedan 2006 arrangeras SM i boxning i Stockholm. Den 14–16 december smäller det i Eriksdalshallen då totalt 177 boxare är anmälda till det rekordstora mästerskapet. Flera boxare från östra Söderort har goda chanser att ta hem guldet på hemmaplan.
ANNONS

En av de stora guldkandidaterna från Söderort är Hammarbys Liridon ”Doni” Nuha. Den 25-årige Rågsvedsbon är rankad etta i Sverige i 81-kilosklassen, och formen går inte att klaga på.

–  Han gjorde väldigt bra ifrån sig på ”King of the Ring”, Sverige största internationella herrtävling, i Borås förra helgen.”Doni” blev utsedd till hela galans King of the Ring och utsågs dessutom till Månadens boxare i november av Boxningsförbundet, säger Joel Grandell, huvudtränare i Hammarby Boxning.

BK Dalens Berhane vann SM 2016 och 2017

En annan Rågsvedskille som har goda chanser är 22-årige Yohannes Berhane i 64-kilosklassen. Han representerar BK Dalen och har tagit SM-guld både 2016 och 2017.

I 56-kilosklassen hör Narva BK:s Arsalan Dastparvar från Högdalen till förhandsfavoriterna. Han fajtas i 56-kilosklassen och är rankad etta i Sverige.

Tung comeback av Babacar Kamara

Och i en betydligt tyngre viktklass, 91+, gör Djurgårdsboxaren Babacar Kamara en intressant start. 37-åringen som bor i Enskede gård och arbetar som idrottslärare på Enskede Gårds gymnasium, har nyss gjort comeback efter ett femårigt uppehåll från boxningen.

Babacar Kamara

Babacar Kamara i Djurgårdens träningslokal, innan det fem år långa uppehållet. Arkivfoto: Stefan Källstigen

Allt talar för att Kamara, som är en av få svenskar som besegrat nuvarande proffsvärldsmästaren Badou Jack, trots några års paus slåss om guldet på allvar i Supertungvikt. Han tog i alla fall hem viktklassen i King of the Ring förra helgen.

ANNONS

Bastu och invigning på hotell intill

För första gången någonsin i SM-historien kör seniorer, juniorer och ungdomar, både på dam- och herrsidan, i samma turnering. Årets mästerskap är ett samarrangemang mellan Svenska Boxningsförbundet och Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.

Invägning, inklusive bastu, och läkarundersökning sker på Clarion Hotel vid Skanstull, några hundra meter öster om Eriksdalshallen.

Bajens tränare hoppas på publikstöd

Biljetter till SM kan inte köpas på nätet, men de säljs hos alla boxningsklubbarna i Stockholm.

– Man kan även köpa biljett i entrén i hallen. Vi hoppas att många kommer och hejar, säger Hammarbytränaren Joel Grandell.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.