”Gurra” föll i hemmapremiären

Äntligen fick Gustavsberg spela match hemma på Ekvallen. Men någon sportslig framgång blev det inte på den nyspolade isen. Falun tog med sig samtliga poäng från fredagens möte.

Hemmapremiären mot Katrineholm var tänkt att spelas för ett par veckor sedan. Men en mild höst har försenat isläggningen på Ekvallen där all form av bandy tills vidare har fått ställas in.

Men förra veckan fick Gustavsberg äntligen klartecken för spel. I fredags tog laget emot Falun i säsongens första match på Ekvallen där isaggregaten sattes igång för drygt en vecka sedan. Men det var också det enda glädjeämnet för Gustavsberg som rent sportsligt har en del att fila på inför fortsättningen.

Bristfälliga träningstider och spel på en ishockeyrink under försäsongen har satt sina spår och gjort att laget redan innan seriespelets inledning hamnade på efterkälken gentemot konkurrenterna. Efter tre omgångar har Gustavsberg spelat in en poäng och hemma mot Falun kom andra raka förlusten. Men det såg länge lovande ut för hemmalaget som i halvtid ledde med 3–2 efter mål av Anton Engström, Calle Brohäll och Fredrik Hansson.

I den andra halvan spelade dock Falun upp sig och hade efter fyra raka mål inom loppet av 25 minuter ett rejält grepp om det allsvenska mötet. Matchen slutade 7–4 till gästerna där Anton Engström slog in ett tröstmål i slutminuterna.

Gustavsberg ligger på tionde plats i herrallsvenskan norra.