ANNONS

Guterstam återvänder till Älvsjö AIK

Olof Guterstam har spelat allsvenskt med BP och Hammarby och varit proffs i FC Bryssel.  Kristian von Krusenstierna med Biggles som han tog över för två år sedan och satsar mot OS i London med.
Olof Guterstam har spelat allsvenskt med BP och Hammarby och varit proffs i FC Bryssel. Kristian von Krusenstierna med Biggles som han tog över för två år sedan och satsar mot OS i London med.
ANNONS

För fem år sedan var han med A-landslaget på januariturné. För ett och ett halvt år sedan spelade han i allsvenskan med BP. Nu är Olof Guterstam klar för division 3-laget Älvsjö AIK, klubben där hans karriär tog fart för tio år sedan.

– Vi har velat få hem honom tidigare. Nu fick vi nys om att han har blivit pappa och att han vill satsa på att bli klar med sin utbildning och då ringde vi direkt. Vi är otroligt stolta, säger Älvsjös tränare Micke Frisk.

I förra veckan skrev den 29-årige anfallaren på, efter att ha tränat med laget i drygt en månad.

– Han är väldigt vältränad. Det ser verkligen bra ut, säger Micke Frisk.

I dealen ingår att Olof Guterstam kan komma att missa vissa träningar och till och med ett par matcher.

– Jag har fått en liten dotter och jag vill bli klar med mina läkarstudier så det passar mig att träna lite färre gånger i veckan, säger han.

Många fotbollsspelare är som allra bäst kring 29-årsåldern. Ändå väljer du att varva ner nu?

– Ja, men det stora beslutet tog jag i fjol då jag gick från allsvenskan till Frej i division 1. Då slutade jag med proffslivet efter fyra år med fotboll på heltid.

Den första tiden i division 1 kände sig Olof Guterstam ”väldigt bra”, men så småningom anpassade han sig. Han tror att det blir på ett liknande sätt i division 3 i år.

ANNONS

– Messi skulle inte göra 500 mål i division 3. Det är en lagsport.

Två år i rad har Älvsjö varit snubblande nära att ta steget upp i division 2. Målet för i år är givet.

– Nu ska det bli tredje gången gillt. Att säga något annat vore konstigt. Vi har varit så nära och truppen har inte direkt blivit svagare, säger Micke Frisk.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.