Min lokala hjälte

Gyökeres avgjorde i sista minuten – BP klart för direkt avgörande seriefinal mot Vasalund

Viktor Gyökeres, Brommapojkarna.
Viktor Gyökeres avgjorde i matchens sista minut för Brommapojkarna. Nu väntar en direkt avgörande seriefinal mot Vasalund på söndag.
Brommapojkarna var på väg att tappa poäng borta mot Nyköping. Men i matchens sista minut satte Viktor Gyökeres det avgörande målet. Nu väntar en direkt avgörande seriefinal mot Vasalund på söndag.

Matchen på Rosvalla Arena var på väg mot 0-0. Men i den 90 minuten slog Joel Qwiberg en passning genom hela straffområdet fram till Viktor Gyökeres som vid bortre stolpen stötte in segermålet.

Tränaren Olof Mellberg var nöjd efteråt.

– Vi gör en jättebra match efter förutsättningarna. Vi följer matchplanen från start till slut, har bra press och skapar många bra chanser att göra mål. Det är svårt med såna här bortamatcher sent på året på naturgräs och Nyköping är ett bra lag. Vi gör definitivt våran bästa match på naturgräs, det var härligt att se bollen gå i mål, säger han till Brommapojkarnas hemsida.

Vem som vinner serien avgörs i den sista matchen när Brommapojkarna tar emot Vasalund klockan 15.00 på Grimsta IP.

Båda lagen står på 60 poäng men Brommapojkarna har bättre målskillnad. Seger eller oavgjort innebär att Brommapojkarna är klara för superettan 2017.

Läs också: Intensiv avslutning för BP-talanger