ANNONS

Gyökeres från BP till Premier League

Viktor Gyökeres i träning på Grimsta.
Viktor Gyökeres i träning på Grimsta.
Viktor Gyökeres är nu helt klar för Brighton & Hove Albion FC. Men anfallaren fortsätter att spela med Brommapojkarna i superettan säsongen ut.
ANNONS

– Jag är glad över att få den här möjligheten och ska försöka göra mitt bästa, säger Viktor Gyökeres till BP:s hemsida.

Kom som ungdomsspelare

Viktor Gyökeres kom från IFK Aspudden-Tellus till Brommapojkarnas U17-lag 2013. Två år sedanre debuterade han i A-laget. Han gjorde två av målen när BP slog Sylvia i Svenska cupen med 3-0.

– Tiden i BP har varit bra, jag kom vid rätt tidpunkt för min del och jag känner att jag har fått vara med om det mesta här och det har utvecklat mig mycket, säger han.

Fokuserar på BP säsongen ut.

Spelade stjärnmatch

Förra året var han med och förde upp BP i superettan. Han blev också uttagen till Morgondagens stjärnor – en match mellan de bästa spelarna under 20 år i division 1 norra och södra.

ANNONS

”Fokus på BP”

Nu tar han alltså steget vidare från BP och Grimsta till Brighton & Hove Albion FC och American Express Community Stadium.

– Jag ska försöka utvecklas som spelare och som person, men just nu ligger fokus på BP och de sista matcherna i serien, säger han till BP:s hemsida.

Kan vara BP:s bästa affär

Brommapojkarnas ordförande Fredrik Bergholm är nöjd med affären.

– En viktig parameter har varit att Viktor spelar kvar i BP säsongen ut. De ekonomiska detaljerna är som vanligt konfidentiella, men det är klart att denna transfer har möjlighet att bli BP:s bästa genom tiderna, med rätt utveckling över tid.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.