Årstafältets idrottshall kan vara klar 2023

Flera idrottshallar planeras på Årstafältet.
Flera idrottshallar planeras på Årstafältet.
Bygget av en idrottshall på Årstafältet ska påbörjas först efter 2020. Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) tror att hallen kan vara klar 2023.

Mitt i har tidigare skrivit om att Stockholms röd-grön-rosa majoritet planerar en simhall med tillhörande idrottshall på Årstafältet och dessutom ytterligare en fullstor idrottshall intill en skola.

Klar kring 2020
Simhallsbygget ligger minst tio år framåt i tiden.Den andra idrottshallen ska vara på plats tidigare. Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) hoppas att den kan vara klar kring 2023.
– Vi har en stor brist på idrottshallar i staden och när vi bygger nya bostadsområden måste idrottsytor in i planeringen från början. Vi initierar nu en process för att bygga en ny idrottshall i Årsta. Ambitionen är att den ska kunna stå klar i mitten av nästa mandatperiod, om arbetet fortlöper enligt plan. Det säger Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd (S).

Fem hallar ska byggas
Idrottsnämnden träffas i kväll för att ta beslut i frågan. Idrottsborgarrådet tycker att det är nödvändigt att Stockholms stad bygger fler idrottshallar.
– Anläggningsbristen har länge varit en utmaning i Stockholm för staden så som väl som för idrottsrörelsen. Vi har färdigställt tre fullstora hallar, och arbetar vidare med fem hallar som ska bli färdiga de kommande åren, säger Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd (S).

Läs också: Då får Årstafältet fullstor idrottshall
Läs också: Årstafältet kan få en simhall – om tio år

Fakta

Tre hallar byggda – fem på gång

Sedan valet 2014 har tre fullstora idrottshallar färdigställts:
Vintervikshallen, Vinterviken.
Riddersvikshallen, Hässelby.
Sätrahallen, Sätra.

Fem fullstora hallar på gång:
Dubbelhall vid Kämpetorpsskolan, Älvsjö.
Idrottshall vid Dalhagens bollplan, Kista.
Gymnastikhall i Mälarhöjden.
Idrottshall vid Västberga IP.

Källa: Stockholms stad