Välj ditt område
Friskis&Svettis parkträning i Stockholm är en över 30 år gammal tradition.
Friskis&Svettis parkträning i Stockholm är en över 30 år gammal tradition.

Bara 3 av 100 stockholmare latar sig i sommar

Hälsa och motion Var tredje stockholmare planerar att öka träningstakten i sommar, främst i form av löpning och styrketräning, och endast 3 procent kommer inte att träna alls under sin semester. Det visar en ny Sifo-undersökning som Friskis&Svettis har låtit göra.

– Att träningsmotivationen skulle tryta under sommaren är en myt som våra medlemmar slår hål på år efter år, det märks inte minst på våra utomhuspass. parkträningen, som är gratis, lockar fler och fler för varje sommar, säger Helene Nilsson, träningschef på Friskis&Svettis Stockholm.

I undersökningen intervjuades 1 002 slumpmässigt utvalda stockholmsbor i åldern 18–79 år. Den visade att väldigt få väljer att ligga på latsidan i sommar. Hela 30 procent planerar att träna mer under semestern än de gör annars. Särskilt populära träningsformer är löpning, styrketräning på egen hand, och cykling.

25 procent kommer att träna mindre ofta än vanligt medan 33 procent inte kommer att förändra sina träningsvanor. Endast 3 procent uppgav att de inte kommer att träna alls under sommarsemestern.

Friskis&Svettis har haft parkträning under sommaren i Stockholm i över 30 år. Träningen är gratis och ingen bokning behövs. Passen börjar klockan 18 och det finns många olika träningsformer. I år erbjuds parkträning den 6 juni–28 augusti i tre parker – Rålambshovsparken på Kungsholmen, Skarpnäcks sportfält och Lillsjöparken i Abrahamsberg. Läs mer om de olika träningsformerna och se vilken träningsform som erbjuds i respektive park på www.sthlm.friskissvettis.se.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton