Min lokala hjälte

Kommunen kan införa vinterunderhåll i parken

De stora isbildningarna är ett hinder för många i Eskilsparken – men nu öppnar kommunen för att det kan bli vinterunderhåll i framtiden.
De stora isbildningarna är ett hinder för många i Eskilsparken.
Såhär har det sett ut i Eskilsparken i Handen på senare tid – de kraftiga isbildningarna gör det svårt för vuxna och barn att överhuvudtaget ta sig fram i parken. "Vi har inget vinterunderhåll i parken, men vi ska sätta oss och snacka om det där", säger Kai Nurmi, vägmästare i Haninge.

Stora isbildningar har täckt marken i bland annat Eskilsparken och delar av Söderbymalmsskolans fastighet i Handen på senare tid.

I ”Eskilsgropen” har hundägare haft svårt att överhuvudtaget kunna ta sig till hundrastgårdarna när gångvägen varit helt isbelagd.

– Det är tyvärr lika illa varje vinter här, säger hundägaren Laila till Mitt i Haninges reporter på plats i parken.

Några barn som springer ner från Söderbymalmsskolan trillar och slår sig på isen, när vi är på plats.

Vi ringer kommunen och frågar, om det verkligen ska var så här illa?

Kommunens vägingenjör är sjuk, men Kai Nurmi, vägmästare, säger att kommunen alltjämt inte utför något vinterunderhåll i Eskilsparken. Det betyder att man inte drar ut med saltlösningar eller annat i parken.

– Vi gör inte det, men det är inget man inte kan ändra på i framtiden. Vi ska ta och snacka ihop oss om det finns några önskemål att införa vinterunderhåll.

Har ni fått några synpunkter på parken?

– Nej, jag har har inte fått en enda.

Inte heller tekniska chefen Lars Höglund har fått några synpunkter på parken.

– Men jag tycker inte det ska vara så som du beskriver. Men är det nedtrampad blötsnö som fryser på så kan det ibland bli isigt, säger han.