Välj ditt område
Nu finns hopp för skidsugna!
Nu finns hopp för skidsugna!

Folk och hundar kliver i skidspåren på IP

Hälsa och motion / Livsstil Snön faller som lätta bomullstussar över Vallentuna. Det är inte optimalt för skidspår än. Men kommunen gör ett försök att ploga.

Nu väntar en liten ljusning för skidsugna i Vallentuna.

Just nu spårar kommunen ett sju kilometer långt längdskidspår på golfbanan i Veda. Strax därpå är det IP-skogarna i Brottbys tur att spåras.

Kommunen ger dock inga garantier för att spåren kommer att bli åkbara. Trots att snöfallet förefaller ymmnigt är det i minsta laget och snön är lätt och flygig.

– Det har snöat 20 centimeter och det bygger inte riktig på marken. Men vi gör ett försök, säger Ulf Samuelsson, vaktmästare på Vallentuna kommun.

På Vallentunasjön brukar kommunen också ploga en slinga när is- och snöförhållanden tillåter. Just nu är isen inte tjock nog.

I skogarna kring i Vallentuna IP kommer inga spår att plogas i år. Men här är det inte vädret eller bristande snö som är hindret.

– Det är så många om går i spåren. Ingen respekterar dem och vi kan ju inte vara ute som poliser och dirigera folk, säger Ulf Samuelsson.

Däremot kommer man att packa snön i IP-spåret så att den som vill kan skejta.

I Täby kommun har man i år använt sig av en pistmaskin för att göra i ordning spåren, den har dock krånglat. I Vallentuna används en enklare metod. Här är det en skoter som drar en så kallad ”spårkalle”, en slags kälke med medan som trycker ner spår i snön.

 

Kommunen lägger löpande upp information om var spåren finns på sajten Upplev Vallentuna.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Åsne Seierstad
Kultur

Möt kända författare i Årsta och i Tensta

Nyheter

Ny konstgräsplan rivs för att bygga skola

Nyheter

Stadens beslut om Nobel Center inget lagbrott

Sport

Sollentuna gör sig redo för idrottsfest

Nyheter

Män dömda för flera sexofredanden på tåg

Nyheter

Näskirurg på Nackakliniken anmäld – 28 gånger