Välj ditt område
Bianca Salming
Bianca Salming, Daniel Nzinga från Panetos och Helen Stjerna, generalsekreterare, ANSG.

Bianca Salming ambassadör för tobaksfritt liv

Hälsa och motion Bianca Salming är en av flera profiler som engagerar sig som ambassadör för A Non Smoking Generation. Tillsammans med bland andra Alex Schulman och Panetos ska den 18-åriga friidrottsstjärnan från Vaxholm vara en förebild som får unga att undvika nikotin.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med alla våra nya ambassadörer. Vi tror att det kan inspirera fler unga till ett aktivt och tobaksfritt liv, säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation.

Nära var tredje elev i årskurs 2 på gymnasiet testar nikotin och ungefär en fjärdedel röker. Nio av tio börjar röka på grund av att kompisarna röker, och för att ”passa in”. Därför vill A Non Smoking Generation arbeta med positiva förebilder.

Slog pers i EM i Belgrad

Mångkamparen Bianca Salming, som i dag tävlar för Turebergs Friidrott, gjorde i mars debut i senior-EM i Belgrad och slog personligt rekord i femkamp med 4 389 poäng efter ett strålande lopp på avslutande 800 meter.

Utöver Bianca Salming, Alex Schulman och medlemmarna i Panetos är även träningsexperten Mårten Nyhlén, kocken Tommy Myllymäki, Ångestpodden och artisten Hatty Keane nyblivna ambassadörer för A Non Smoking Generation.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Högsta Domstolen
Nyheter

Sålde knark i kiosk – får dom prövad

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring