ANNONS

Dags för andra halvan av maran runt Edsviken

Nicholas Roman
Nicholas Roman med Edsviken i bakgrunden.
Nästa lördag, den 25 augusti, är det dags för andra etappen av Sollentuna Summer Winter Marathon. Cirka 130 tappra tvåmannalag tog sig i mål i första halvan i vintras. Just nu är 75 lag anmälda för att fullborda maran med sommaretappen runt Edsviken.
ANNONS

– Banan utmed vattnet är sjukt vacker så här på sommaren. Det var den i vintras också, men nu är det enormt. Och sista kilometern ser man uppifrån Edsvik så där kan det bli jättehäftigt att följa om det blir någon spurtstrid eller så, säger Nicholas Roman.

Fick idén under en löprunda

Han har dragit igång flera motionslopp och fick idén till en tvådelad mara – med flera månader mellan etapperna – under en löprunda runt just Edsviken. Uppslutningen till den första delen av ”världens längsta mara” – den tar ju ett halvår att fullfölja – blev över all förväntan berättar Nicholas Roman.
– Det blev ju fullt, 150 lag anmälda! Jag trodde inte att så många skulle vilja springa på vintern. Å andra sidan är det färre anmälda än jag trott till sommardelen. 75 lag hittills, och många av dem var ju med i vintras och går för att köra klart maran.

Medalj i två halvor

Han betonar dock att man inte måste ha sprungit vinterdelen för att få springa loppet nästa lördag, och att det går bra att komma dit och anmäla sig på plats.
Medaljen är speciell. Laget får en halv medalj för vinterloppet och en halv för sommarloppet.

Sollentuna Summer Winter Marathon

Medaljen har en sommardel och en vinterdel, precis som själva loppet. Foto: Nicholas Roman

– Så alla kommer att ha en halv medalj hemma i prisskåpet. Den andra halvan har deras BRF, Best Running Friend, säger Nicholas Roman.

Medsols runt Edsviken genom tre kommuner

Start och mål den 25 augusti är vid Edsvik Konsthall klockan 13.00 och banan går medsols, via Landsnora och Bergendal, genom Danderyd och Solna och tillbaka upp igen utmed Edsvikens västra strand.
– Ja, loppet går genom tre kommuner, säger Nicholas Roman.
På edsvikenmarathon.se (loppet hette först Edsviken Summer Winter Marathon men bytte namn i oktober i fjol då Sollentuna kommun gick in som huvudpartner) finns mer information.

Här kan ni se en film från vinterdelen av Sollentuna Summer Winter Marathon:

ANNONS