ANNONS

Bajen störst – Kim får DIF att närma sig AIK

Hammarbysupportrar på derby Djurgården - Hammarby
Hammarby leder även i år ligan över sålda säsongskort i Stockholm.
Kim Källström tillbaka i Djurgården, DIF.
Sedan Kim Källström skrev på i fredags har Djurgården sålt närmare 1000 nya säsongskort.
AIK-supportrar-bengaler-Friends-Arena
AIK-supportrar.
Hammarbys fans leder fortfarande kampen om läktarna i Stockholmsfotbollen. Klubben har sålt nästan lika många säsongskort som AIK och Djurgården tillsammans.
Kim Källström är rena raketbränslet för Djurgården som knappar in på AIK.
ANNONS

 


Sålda säsongskort

Siffrorna från 2017 är hämtade den 14 februari.

Källa:  AIK, Djurgården och Hammarby.


Djurgården fotboll märker av en tydlig Kim Källström-effekt när det gäller antalet sålda säsongskort.

– Det kan man lugnt säga. Februari brukar normalt vara en ganska lugn månad men sedan han skrev på i fredags har vi sålt närmare tusen nya säsongskort. Årets mål är att komma över 10 000 säsongskort, säger Tomas af Geijerstam, biljettansvarig hos Djurgården fotboll.

Närmar sig AIK

Djurgården knappar in på AIK. Men ärkerivalen ligger fortfarande snäppet före i antalet sålda säsongskort.

– Vi säljer ungefär som förra året. Men bara den senaste veckan har vi fått mycket större snurr på försäljningen. Vår cupmatch mot Gais på Skytteholms IP har redan sålt slut och matchen mot Dalkurd kommer att sälja slut i dag, säger Gabriel Niklasson, biljettansvarig i AIK.

Hammarby störst

Precis som förra året är Hammarby störst. Klubben hade sålt nästan lika många säsongskort som AIK och Djurgården tillsammans när möjligheten att förnya säsongskort stängdes i går.

ANNONS

– Helt fantastiskt! Det märks ju att Stockholmsfotbollen är extremt het just nu. Vi jobbar hårt med att locka publik men den största delen av hajpen kommer ju från supportrarna själva. Det gör det mycket lättare när man har tusentals gräsrötter som sprider stora delar av kampanjen, säger Axel Pershagen, pressansvarig på Hammarby fotboll.

Vill sälja slut

Klubben startar nyförsäljningen på måndag. Maximalt 16 000 säsongskort kommer att säljas totalt.

– Vårt mål är att slå i det taket i år. Vad vi vet är det ingen annan svensk klubb som har sålt slut på säsongskort tidigare. Vi vill att säsongskort ska vara något exklusivt som man måste förnya för att vara säker på att få plats, säger Axel Pershagen.

Fakta

Det ingår i säsongskorten

I AIK:s årskort ingår, utöver biljett till de 15 allsvenska hemmamatcherna, båda hemmamatcherna i Svenska cupens gruppspel och förtur att köpa biljett till lagets hemmamatcher i Uefa Europa League.

Årskortsinnehavare i Hammarby får utöver biljetter till de allsvenska hemmamatcherna förtur till att köpa ytterligare biljetter till ”heta matcher” som derbyn.

De djurgårdare som förnyade sina årskort före den 31 januari fick utöver de allsvenska hemmamatcherna två matcher i Svenska cupen på köpet. Dessutom får de möjlighet att köpa årskort till damernas matcher för halva priset: 300 kronor.

Källa: AIK, Djurgården och Hammarby