Hammarby Hockey ställs mot baltiska landslag

Hammarby
Hammarby ska försöka undvika torsk i Tallinn.
En rejäl utmaning väntar för Hammarby Hockey i helgen. Laget, som till vardags spelar i svenska tredjeligan Hockeyettan, möter då Estland, Lettland och Litauen i Crowns Baltic Challenge Cup i Tallinn.

– Vi är glada för den här möjligheten att få spela några tuffa matcher och ge våra spelare en kul och annorlunda upplevelse inför säsongstarten i Hockeyettan. Hammarby Hockey har inte varit med om något liknande sedan 40-talet då ”Bamsingarna” representerade Sverige i en landskamp, så när vi nu fick chansen och tillstånd från Svenska Hockeyförbundet så tackade vi självklart ja, säger Hans Malm, ordförande i Hammarby IF Ishockeyförening.

Sänds i baltisk tv

Johan Sundin, huvudtränare i Hammarby IF Hockey, medger att han inte vet så mycket om lagen som bajen ska möta.

– Men vi får matchträning och möjlighet att spela ihop truppen inför säsongen. Vi har inga andra förväntningar än att det här ska bli kul, säger han.

Matcherna spelas i Tondiraba Icearena i Tallinn. Hammarby möter Estland den 25 augusti klockan 18.30 (svensk tid), Lettland den 26 augusti klockan 18.30, och Litauen den 27 augusti klockan 12.

Turneringen sänds i nationell tv i de tre baltländerna. I Sverige kan Hammarbys matcher ses på O’Learys Tolv Stockholm, Tele2 Arena.

Seriestart 17 september

Första träningsmatchen för säsongen spelade Hammarby i går, måndag, då det blev bortaseger med 3–2 mot seriekonkurrenten Vallentuna BK.

Hockeyettan östra inleds den 17 september. Hammarby tar emot Visby/Roma hemma i SDC-hallen i Sätra i premiären.