ANNONS

Hammarby vill ha fler ståplatser på Tele2

Hammarbysupportrar på derby Djurgården - Hammarby
Hammarbysupportrar.
Hammarby fotbolls medlemmar körde över styrelsen på årsmötet. Föreningen ska nu jobba för fler ståplatser på Tele2 Arena. Dessutom vill klubben kasta ut konstgräset.
ANNONS

I oktober kunde Mitt i avslöja planerna på att skrota ståplatserna på västra långsidan på Tele2 Arena. Frågan är känslig och har skapat stor debatt bland Hammarbyfansen. Vid klubbens årsmöte i tisdags diskuterades frågan i 35 minuter och krävde till slut omröstning.

Utreder

Hammarby fotboll utreder möjligheten att omvandla det övre etaget på Tele2 Arenas norra läktare till ståplatser för att förbättra stämningen. Vid en sådan ombyggnad har Hammarbys styrelse också velat ta bort ståplatserna på den västra läktaren och ersätta dem med onumrerad sittplats.

Vill ha fler ståplatser

Flera medlemmar har slagit bakut. Till årsmötet hade 45 personer skrivit en motion om att föreningen ska verka för fler ståplatser i stället för färre.

– Vår historia är viktig i sammanhanget. Vi är den mest publikdragande klubben och har bäst stämning. Supportrarna är kärnan. Bajen kan skryta om ett guld, således mer om supportrarnas engagemang, som är det som räddar föreningen. Hjärtat i klubben ska ha bra ståplatser på långsidan, sa en medlem på mötet, enligt Hammarby fotbolls hemsida.

Hammarby fotbolls vd Henrik Kindlund sa:

– Vi har haft evenemangsforum och en dialog som inte började jättebra, men blivit bättre efterhand. Alternativet motionärerna föreslår tycker vi inte är värdelöst på något sätt; det har varit ett alternativ hela vägen. Vi är inte värre än att vi kan ändra på oss.

Vill skrota konstgräset

Etter omröstningen stod det alltså klart att Hammarby fotboll framöver ska arbeta för flera ståplatser på Tele2 Arena.

Mer överens verkade mötesdeltagarna om att kasta ut arenans konstgräs. Årsmötet beslutade att Hammarby ska jobba för att Tele2 Arena i framtiden ska ha naturgräs eller hybridgräs.

”De praktiska förutsättningarna finns visserligen inte på kort sikt, men styrelsen instämmer i att elitverksamhetens matcher helst ska spelas på hybrid- eller naturgräs”, skriver styrelsen i ett yttrande.

ANNONS