ANNONS

Hammarby Bandy laddar inför flytten till Gubbängens IP

Adam Gilljam, spelare i Hammarby Bandy. Hammarby bandy flyttar in in nya bandy- och skridskohallen i Gubbängen hösten 2020.
Flytten till Gubbängen blir ett lyft för Hammarby Bandy.
Hammarby Bandy flyttar till Gubbängens IP hösten 2020. Då ska den nya bandy- och skridskohallen öppna.
Och det blir inte bara träning i hallen – matcher kan flyttas från Zinken.
ANNONS

Den nya hallen i Gubbängen blir ett rejält lyft för Hammarby och andra bandyföreningar, som kämpat för en fullstor plan i många år, skriver Dagens Nyheter.

– För Hammarby Bandy och alla andra bandyföreningar i Stockholm är det ett oerhört viktigt tillskott som kommer att betyda mycket för bandyns utveckling i Stockholm, säger Hammarbys ordförande Anders Gidrup till tidningen.

Bygget i Gubbängen har åratal av förseningar bakom sig, vilket Mitt rapporterat om. Men nu byggs det för fullt och hallen väntas stå färdig våren 2020. Under sommaren ska hallen torka ut ordentligt, innan det är dags att spola is. I augusti 2020 ska Hammarby Bandy flytta in.

Från början var tanken att den nya hallen bara skulle vara träningshall för a-laget. Zinkensdamm skulle fortsätta att vara matcharena. Men så stängde Zinkensdamms inomhusanläggning, och man fick tänka om. Blir hösten mild blir det omöjligt att spela bandy utomhus. Därför kan tidiga matcher i elitserien komma att spelas i Gubbängen, där publikkapaciteten höjts till 2 000 personer.

– Min förhoppning är att vi under försäsongen, och de tidiga matcherna i elitserien även ska spela matcher i Gubbängen, säger Anders Gidrup till DN.

Inte bara bandy

Men det blir dock inte bara bandy i den 76 x 134 meter hallen. Det ska också gå att utöva short track, konståkning och hastighetsåkning på skridsko, på en 250 meters rundbana. ”Genom den nya träningshallen får skridsko och bandy bättre förutsättningar att växa och fler barn och unga kan utöva dessa sporter”, skriver staden på sin webbsida Stockholm växer.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.