ANNONS

Så ser Hammarby Fotbolls matchtröja ut i år

Hammarby Fotboll
Khalili i bortatröjan, Junior i hemmatröjan, och Rodic i försäsongs- och cuptröjan 2019.
I helgen presenterade Hammarby Fotboll sina nya matchställ för säsongen 2019. Hemmatröjan är grönvitrandig medan bortatröjan är tigerrandig. Dessutom finns en helvit tröja för försäsongs- och cupmatcher, och ett helgrönt tredjeställ. Ny leverantör av dräkter och merchandise är Craft och partnerskapet som sträcker sig över fyra år är det största i Hammarbys historia.
ANNONS

– Tack vare avtalet får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa att utveckla och påverka design och funktion av våra matchställ och träningskläder. Det ser vi ett bevis på då vi lanserar våra nya matchställ för säsongen 2019 och olika träningskollektioner för dam, herr och ungdom, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby Fotboll.

Hammarby Fotboll

Hammarbys damer får matchställ och träningskollektion med perfekt anpassning och design utifrån en damspelare. Foto: Johan Gustafsson

Att Hammarby skulle byta till Craft har varit känt en tid, men samarbetet blev officiellt i lördags då det presenterades på ett fullsatt Bajen Bar på Colosseum. De 500 Hammarbysupportrar som varit snabbast att tacka ja till supporterträffen fick se spelare från herr- och damtruppen visa upp matchställen för 2019.

Hammarby blir flaggskeppet i Nordeuropa

– Flera spelare och personer i Hammarby har varit väldigt involverade i produktutvecklingen – i såväl design som materialval och ända ned på detaljnivå i plaggkonstruktionen, säger Stefan Persson, vd på Craft.

Solheim hammarby

Bortastället 2019, klassiskt tigerrandigt. Mats Solheim testar hur det känns att förbanna en sumpad målchans? Foto: Johan Gustafsson

Sedan tidigare har Craft flera samarbeten inom fotbollen, bland annat med de europeiska fotbollsklubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent. Nu blir Hammarby Fotboll företagets flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen.

ANNONS

Grönvit eller helvit – det är frågan

Bland de grönvita supportrarna råder delade meningar om hur matchtröjan bör se ut. Omkring hälften av dem vill se den grönvitrandiga, medan ungefär lika många fördrar en helvit matchtröja. Att göra alla nöjda är således inte lätt, men Hammarby och Craft gör i alla fall ett försök.

Djurdic Hammarby

Nikola Djurdjic visar upp hemmatröjan 2019. Foto: Johan Gustafsson

Djurdic Hammarby

Nikola Djurdjic visar upp försäsongs- och cuptröjan. Foto: Johan Gustafsson

2019 kommer Hammarby Fotboll spela i ett grönvitrandigt hemmaställ och i ett gulsvartrandigt bortaställ. 
Alla försäsongs- och cupmatcher spelas i ett cupställ med helvit tröja, gröna shorts och vita strumpor. 
Dessutom ska man spela i ett enfärgat mörkgrönt tredjeställ, med rosa accentfärger, vid utvalda tillfällen under 2019.

Tre klubbemblem i nacken

– I samtliga matchställ finns det nya spännande inslag vad gäller design och utformning. I nacken finns tre historiska klubbemblem och på insidan av kragen sitter texten ”Från Södermalm”. Klubbemblemet är framtaget med en ny teknik och bröstssponsorn är frilagd och helt integrerad i tyget, säger Patrik Blomquist, marknadschef på Hammarby Fotboll.

Hammarby Fotboll

Tre historiska klubbemblem. Foto: Johan Gustafsson

Försäsongs- och cupstället kommer att vara utan sponsorlogotyper till förmån för Hammarbys CSR-satsning, Samhällsmatchen, som ska pryda bröstet och ena ärmen.

Hammarby Fotboll

”Från Södermalm” i kragen. Foto: Johan Gustafsson

– Vi startar året med att spela i en helvit tröja med endast ett budskap på bröstet – logotypen för Samhällsmatchen. För att lyfta fram och sätta ljus på vårt viktiga CSR-program så har vi valt att spela i den vita tröjan under hela försäsongen och även i alla matcher i Svenska Cupen, säger Patrik Blomquist.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.