ANNONS

Hammarby hyllar Huddinges handbollsklubbar

Från vänster Johan Nilsson, Alexander Binderis, Viktor Bergklint och Anders Wiik Rydberg.
Från vänster Johan Nilsson, Alexander Binderis, Viktor Bergklint och Anders Wiik Rydberg.
Tre spelare fostrade i Huddinge HK och en i Skogås HK finns numera i Hammarby handboll.
På tisdag har Bajen hemmamatch mot Alingsås. Som en hyllning till moderklubbarna bär spelarna sina gamla färger vid inspringet.
ANNONS

På tisdag möts Hammarby handboll och Alingsås för match i högsta serien. Publiken i Eriksdalshallen kommer till en början att se andra färger än Bajens normala grönvitrandiga tröjor.

När spelarna springer in på planen bär de sina moderklubbars tröjor. Först när matchen börjar är det Hammarbytröjan som gäller igen.

Fyra från Huddingeklubbar

Johan Nilsson, Anders Wiik Rydberg och Alexander Binderis har Huddinge HK som moderklubb och färgerna är blått med vita inslag. Viktor Bergklint började i Skogås HK, och har därför på sig en grön tröja med vita inslag.

– Det ska bli kul att dra på sig Huddingetröjan igen, säger kantspelaren Johan Nilsson. Det är ett sätt att hylla min gamla klubb som fostrat mig till den spelare jag är idag.

Vill vara förebild

Den 26-åriga Trångsundsbon Johan Nilsson lämnade Huddinge HK för Hammarby för tio år sedan. Han hoppas att de kommer mycket folk från gamla klubben.

– Framför allt hoppas jag att många yngre Huddingespelare finns på läktaren. Jag kan vara någon sorts förebild och visa att man kan ta sig hela vägen till högsta serien genom hårt jobb.

Då och då beger sig Johan Nilsson till Huddingehallen för att se matcher med både herr- och damlaget.

– Jag har spelat tillsammans med flera spelare i dagens herrlag. Och det känns speciellt att träffa ideellt arbetande eldsjälar som finns kvar sedan min tid i Huddinge.

ANNONS

Fjärde raka hyllningen

Det är fjärde året i rad som Hammarby handboll hyllar de egna spelarnas moderklubbar. Faktum är att bara en spelare i Bajens herrlag är en egen produkt: Viktor Ahlstrand. Resterande kommer ”utifrån”, de allra flesta från klubbar i Stockholmsdistriktet.

– Vi vill visa vilken bredd det finns i handbollen och hylla klubbarna som gjort ett jättejobb och slitit ideellt med att fostra spelare som sedan kommit till oss, säger Mats Norrstad, ordförande i Hammarby IF handboll.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.