Hammarby hukar sig efter inledningen i handbollsligan

Hammarby handboll.
Hammarby handboll.
Hammarby handboll har haft en tuff inledning på handbollsligan. Först förlust i derbyt mot Ricoh och även i hemmapremiären blev Redbergslid för svåra.

– Vi är inte tillräckligt skarpa anfallsmässigt, säger managern Kalle Matsson.

Hammarby inledde starkast i Eriksdalshallen på måndagskvällen och gick fram till ledning med 4-1 efter drygt tio minuter. Men fem minuter senare hade bortalaget vänt till 6-4.

Sedan hade Redbergslid greppet om matchen. Efter halvtidsvilan utökade göteborgarna sin ledning till fem mål. Hammarby kom lite närmare i slutet men förlorade till sist med 21-25.

Kalle Matsson tyckte ändå att det var ett fall framåt efter premiärförlusten mot Ricoh.

– Vi krigar på och chansar en del på slutet då vi får några mål till i baken, men ändå släpper vi ändå bara in 25 mål. Idag är det ett betydligt bättre spel och vi är på väg någonstans, säger Kalle Matsson till Hammarby handbolls hemsida.

På onsdagen väntar nästa match för Hammarby i handbollsligan – borta mot Skövde.

– Det kommer att bli en tuff fight. De gjorde en bra premiär så det kommer att inte att bli lätt för oss. Vi förlorade den sista matchen mot dem förra säsongen och de kan vara starka på hemmaplan. Vi behöver vara bra för att vinna och det hoppas vi att vi får se på onsdag, säger Kalle Matsson.

Fakta

943 åskådare i Eriksdalshallen

Målskyttar:

Hammarby IF: Alexander Morsten 6, Örn Bjarkason 4, Nils Petterson 3 (2), Johan Nilsson 3, Jonatan Wenell 2, Andreas Halvarsson 1, Patrik Lindblad 1, Jonas Løkken 1.

Redbergslids IK: Tobias Johansson 5, Linus Arnesson 5, Rickard Lönn 4, Tobias Östanbäck 3, Albin Stenberg 2, Daniel Wester 2, Jonatan Carlsbogård 2, Henrik Weglin 1, Emil Mellegård 1.

Utvisningar:

Hammarby IF: 4×2 min. Patrik Lindblad direkt rött kort.

Redbergslids IK: 5×2 min. Henrik Weglin rött kort.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 943 i Eriksdalshallen.