Hammarby kvitterade – i 95:e minuten

Misja Pasjkin gjorde två mål för Hammarby mot Sandviken.
Misja Pasjkin gjorde två mål för Hammarby mot Sandviken.
Hammarby såg ut att gå mot en försmädlig förlust hemma mot Sandviken trots bra spel. Men bara med minuten kvar kom kvitteringen på Zinkensdamm. Onsdagskvällens tungviktsmöte slutade 6–6.

Allt var frid och fröjd och de 2443 åskådarna njöt av vad de fick skåda på Zinkensdamm på onsdagskvällen – till en början. Hammarby hade skaffat sig en skön 3–1-ledning i halvtid mot Sandviken efter två mål av Misja Pasjkin och spelade förtroendeingivande även en bra bit in i andra halvlek.

Då sprattlade gästerna till och både reducerade och kvitterade till 4–4. Hammarby tog återigen ledningen genom Robin Sundin i den 70:e minuten, men bara åtta minuter senare hade bortalaget vänt på steken. Sandviken gick både ikapp och förbi till en 6–5-ledning och såg ut att gå mot en tung tvåpoängare i den sjätte omgången av elitserien.

Men Hammarby ville annorlunda och öste på allt framåt i matchens slutminuter, och i den 95:e minuten kom utdelningen. David Pizzoni Elfving avlossade kanonen och fick på ett ruggande hårt slagskott som hittade ända in i nät. Matchen slutade 6–6 och båda lagen fick nöja sig med en poäng var.

För Hammarby hade poängen, den sena kvitteringen till trots, en bitter eftersmak. Lagets viktige back Carl-Johan Rutqvist landade illa på sargen i samband med en brytning och de första rapporterna från sjukhuset gör gällande att spelaren har fått ett par brutna revben och en punkterad lunga. Nu kan säsongen vara över för Rutqvist, som även fick förra året spolierat av en korsbandsskada.

Efter sex matcher ligger Hammarby nia i tabellen med sex inspelade poäng.