Hammarby ska bli ett skandinaviskt topplag

Oscar Krusnell, Muamar Tankovic och Sander Svendsen.
Oscar Krusnell, Muamar Tankovic och Sander Svendsen.
Under fredagen presenterade Hammarby Fotboll hela tre(!) nya spelare. Klubben satsar framåt och plockar hem två svenska landslagsspelare och en norrman.

Hammarby har gjort klart med tre nya spelare inom loppet av timmar. Under fredagen höll klubben presskonferens på restaurang Kvarnen där samtliga spelare presenterades.

Intresset runt Hammarby är stort och lokalen var välfylld av både journalister, supportrar och inte minst, lagets representanter.

Jesper Jansson, Hammarby Foto: Jens Kassnert

Hammarbys sportchef, Jesper Jansson ser en stor potential i Hammarby och den förändring som skett under det senaste året. Under hela transferfönstret har arbetet med att hämta in nya spelare pågått intensivt. Och slutligen under fönstrets sista dag kunde Hammarby presentera unga och talangfulla spelare.

”Hammarby ska bli ett skandinaviskt topplag”

– Balansen i truppen är viktig och vi har spelare med stor potential. På sikt ska vi bli ett skandinaviskt topplag. Vi ska sikta framåt men dessa spelare ger oss kvalité att konkurrera redan nu, säger Jesper Jansson.

Muamar Tankovic, Hammarby Foto: Jens Kassnert

Muamar Tankovic

Muamar Tankovic, 22, kommer till Stockholmsklubben efter tre år i Fulham och tre år i den holländska klubben AZ Alkmaar. Under tiden i Holland blev det 58 matcher för mittfältaren. Även om Tankovic är en mittfältare räknar Hammarby med att använda hans offensiva kvalitéer i anfallet.

– Jag har varit utomlands i sex år och detta blir första gången jag spelar i Allsvenskan. Däremot har jag med mig massor av erfarenhet och är här för att vinna SM-guld med Hammarby, säger Muamar Tankovic.

Oscar Krusnell, Hammarby Foto: Jens Kassnert

Oscar Krusnell

Den andra spelaren som ansluter till Hammarby är vänsterbacken Oscar Krusnell, 18, som närmast kommer från engelska Sunderland. Hammarbys sportchef Jesper Jansson beskriver honom som den ledande vänsterbacken i sin ålder. Krusnell har växt upp i Årsta, mitt i Bajenland.

– Att ha varit i England har gett mig mycket erfarenhet och det kan jag ta med mig på plan. Även utanför fotbollen har jag lärt mig att ta mycket ansvar vilket i och för sig kan spegla av sig i mitt spel, säger Oscar Krusnell till Mitt i.

Sander Svendsen, Hammarby Foto: Jens Kassnert

Sander Svendsen

Slutligen har Hammarby även köpt loss Sander Svendsen, 20, från Norska Molde. Supertalangen finns med på Tuttosports lista över de mest talangfulla spelarna under 21 år inom europeisk fotboll, ”Golden Boy”. Intresset för Svendsen har varit stort, bland annat fanns intresse från både Belgien och Holland men den norska yttermittfältaren valde till slut Hammarby.

– Det är en utveckling i min karriär och jag ser att Sverige ligger före Norge så för mig är detta ett steg uppåt, säger Sander Svendsen.

Tankovic och Krusnell har skrivit på varsitt tre-årskontrakt. Svendsens kontrakt sträcker sig över fyra år.