ANNONS

Hammarby startar futsallag

Försvararen Max von Schlebrügge, i dag 39 år och en ledargestalt i IFK Österåker i division 4, är en av många Bajenprofiler som åter drar på sig den grönvita tröjan i höst.
Försvararen Max von Schlebrügge, i dag 39 år och en ledargestalt i IFK Österåker i division 4, är en av många Bajenprofiler som åter drar på sig den grönvita tröjan i höst.
Hammarby IF FF har fått ett wildcard till futsal-seriens division 1. Seriepremiär blir det i november, och truppen kommer att bestå av en rad före detta Hammarbyspelare, kryddat med etablerade futsalspelare.
ANNONS

Futsal är en stor sport i flera delar av världen, men i Sverige för den en mer undanskymd tillvaro. Kanske blir det ändring när Hammarby IF FF nu startar ett A-lag i futsal. Idén har funnits en tid, och efter att föreningen ansökt om ett wildcard till futsalseriesystemet har en organisation börjat ta form.

– Vi hoppas att intresset för sporten ska växa och att vi bidrar till det. Vi vill också integrera futsal i ungdomsfotbollen eftersom det kommer att ge bättre träningsförutsättningar under vinterhalvåret, och det tekniska och snabba spelet är vi övertygade om kommer att gynna våra unga spelares utveckling, säger föreningschef Peter Kleve till föreningens hemsida.

Hammarby har nu alltså fått det wildcard föreningen ansökt om. Sportchef för Hammarbys A-lag i futsal är Hans Eskilsson, spelarprofil och numer styrelseledamot i Hammarby IF Fotbollförening. Laget han sätter samman ska bestå av namn många känner igen. Bland de som tackat ja finns bland andra Max von Schlebrügge, Suleyman Sleyman, Lasse Eriksson, Lasse Asp, Jonas Kling, Haris Laitinen och Peter Bergren. Dessutom tar Börje Lundberg posten som materialare.

Tränare för laget blir Michel Basberber som har ett SM-guld i futsal, och även ett antal etablerade futsalspelare ska knytas till laget.

Hammarby kommer att spela i Futsal division 1 södra Svealand, landets näst högsta serie, och kommer där att ställas mot IK Hephata, Stockholm WC, Stockholm Futsal Club, IFK Mariefred, IFK Nyköping och Åbackarna BK.

Serien börjar i november och Eriksdalshallen och Sjöstadshallen kommer att fungera som hemmaplaner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.