ANNONS

Hammarby bandys styrelse avgår

Hela bolagsstyrelsen i Hammarby bandy avgår.
Hela bolagsstyrelsen i Hammarby bandy avgår.
Jan Henriksson.
Jan Henriksson.
Hammarby bandy AB:s styrelse avgår.
Hammarby bandy AB:s styrelse avgår.
På tisdagskvällen kom beskedet: Hela styrelsen i Hammarby bandy AB avgår och klubbchefsposten blir vakant.
ANNONS

Indraget serveringstillstånd, ekonomisk kris, ett beslut om att samtliga spelarkontrakt ska sägas upp – och en jakt på två miljoner kronor innan 20 februari för att klara elitlicensen.

Vintern har varit tuffare än befarat för Hammarby bandy, vilket Dagens Nyheter var först med att berätta.

Och på tisdagskvällens insatta informationsmöte i Zinkentältet kom nästa besked: Alla ledamöter i Hammarby bandy AB:s styrelse ställer sina platser till förfogande.

Beslutet togs enligt klubben på måndagen.

– Vi är övertygade om att beslutet är det som är bäst för klubben och hoppas att de som nu tar vid kan genomföra erforderliga åtgärder med ett lyckat resultat och med en elitlicens för 19/20, säger avgående ordföranden Jan Henriksson i en kommentar på Hammarby bandys hemsida.

SVT har tidigare berättat att delar av spelartruppen i förra veckan krävde bolagsordföranden och storsponsorn Q -gruppens ägare, Jan Henriksson, på sin avgång efter styrelsens beslut att säga upp alla spelarkontrakt.

På tisdagen fick alltså flera spelare som de ville.

ANNONS

Förutom Jan Henriksson avgår ledamöterna Patrik Holmsten, Claes Bergström och Johan Wimmergren. Det står nu också klart att Hammarby spelar vidare säsongen utan en klubbchef.

Jan Henriksson skulle göra sitt tionde år i bolagsstyrelsen, och sitt trede som ordförande. Det var 2007 som bandyklubben bolagiserade elitverksamheten, och bolaget har sedan dess varit en del av moderföreningen Hammarby IF Bandy.

Klubbledningen har tidigare i jul uppgett att nya sponsorer är på väg in. Dessutom har fansens swish-kampanj för att hjälpa klubben varit lyckosam hittills: 225 000 kronor har kommit in.

Tillsättandet av ny styrelse ska ske vid en extra bolagsstämma under januari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.