ANNONS

Hammarby i form inför derbyt mot Tellus på Zinken

Hammarby Tellus derby
Hammarbys Robin Sundin till tv, glada Tellusspelare th. Frågan är vem som firar i morgon.
I morgon fredag är det dags för säsongens första derby mellan Hammarby och IK Tellus. Bajen kommer stärkta av tre raka segrar och så gott som allt talar för grönvit seger, men lagets tränare Misja Pasjkin varnar ändå för den blågula Zinkenkollegan.
ANNONS

– Det gäller för oss att vara påkopplade och fokuserade till 100 procent. Tellus styrka är att de är riktigt bra försvarsmässigt. Sedan tar de vara på chanserna de får offensivt i matcherna. Det ser man tydligt. Det är därifrån de jobbar och de gör det väldigt bra, säger han till Hammarby Bandys hemsida.

Misja Pasjkin menar att Tellus egentligen har förtjänat mer än den enda poäng de skrapat ihop på sina nio första matcher i Elitserien.

Tre Bajensegrar på fem dagar

– De har spelat jämt mot många lag, men det har fattats den där lilla extra medstudsen för att de skall få med sig poäng. De är bra med i matcherna och det är ett lag man måste visa stor respekt för. De kör i 90 minuter och de gör sin grej, säger han.

För Hammarbys del ser det desto ljusare ut poängmässigt. Efter fem poäng på de fem första matcherna tog man tre raka segrar inom loppet av fem dagar, 20–24 november. Framför allt i den allra senaste matchen, seger med 6–3 mot IFK Vänersborg hemma på Zinken i lördags, stämde spelet bra.

Femte derbyt mellan Zinkenklubbarna

– Mot Vänersborg tycker jag att vi gör en väldigt, väldigt bra match sett över 90 minuter, både offensivt och defensivt. Mina killar genomför matchplanen till 100 procent och vi vinner välförtjänt, säger Misja Pasjkin.

Hammarby och IK Tellus har mötts fyra gånger sedan Tellus gick upp i Elitserien till säsongen 16/17. Första derbyt slutade oavgjort, 2–2, men därefter har Hammarby vunnit tre raka möten.

”Mer känslor, lite hetare och lite mer fysiskt spel”

Det enda som egentligen talar emot ännu en grönvit seger i morgon är nog att derbymatcher ofta blir speciella matcher med mycket kamp.

– Det är ingen som vill förlora ett derby. Det är mer känslor, lite hetare och lite mer fysiskt spel. Det är det som symboliserat derbyn. Det är häftiga matcher att spela för spelarna, säger Misja Pasjkin.

ANNONS

Snart ett litet landslagsuppehåll

Efter derbyt återstår en omgång, då Hammarby spelar hemma mot serieledarna Villa Lidköping BK den 4 december medan Tellus spelar borta mot bottenkonkurrenten Frillesås BK den 5 december, innan det blir landslagsuppehåll.

Elitserien startar igen den 12 december. Då har Hammarby bortamatch mot Broberg/Söderhamn samtidigt som Tellus tar emot Falu BS hemma på Zinken.

”Kom till Zinken och sjung fram oss”

Men först är det alltså derbyt som gäller, klockan 19 i morgon fredag. Hammarby är hemmalag – IK Tellus har hemmamatch då lagen möts igen på annandagen – och Misja Pasjkin hoppas på starkt publikstöd på Zinkensdamms IP.

h by bandy

Misja Pasjkin hoppas på starkt grönvitt publikstöd på Zinken på fredag. Foto: Pekka Pääkkö

– Alla grönvita hjältar, kom till Zinken och sjung fram oss till en ny seger.

– Den bandy vi står för är en offensiv attackbandy, men det gäller att få till rätt balans så inte det ena tar över det andra. Det är viktigt att publiken har lite tålamod. Vi repeterar mycket nu, men vår publik kommer att få se bra konserter framöver – ett ännu bättre Hammarby, säger han.


  <style>” title=”</p> <style>   <style>

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS