Hammarby till playoff

Hammarby Hockey har fortfarande chansen att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.
Hammarby Hockey har fortfarande chansen att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.
Andraplatsen i hockeyettan östra är säkrad. Nu väntar playoffspel för Hammarby i jakten på kvalserien till hockeyallsvenskan.

Vid förlust hade det varit färdigspelat för Hammarby för den här säsongen. Men laget pallade för trycket borta mot Vallentuna och kunde vända hem med tre poäng efter slutresultatet 0–2 i Vallentuna ishall.

Benjamin Blomberg var den som visade vägen för de grönvita med ett psykoligiskt viktigt ledningsmål med bara tre sekunder kvar av den första perioden. De 281 åskådarna bjöds inte direkt på någon målfest men fick se en fullträff till när samme Blomberg återigen höll sig framme och punkterade matchen genom att sätta 0–2 med kvarten kvar att spela.

I och med det säkrade Hammarby andraplatsen i hockeyettan östras vårserie, tre poäng före Haninge Anchors som inte lyckades ta sig förbi Södermalmslaget trots 5–0-seger hemma mot Sollentuna.

Nu väntar spel i playoff 1 mot Troja Ljungby, i bäst av tre matcher, som kom på tredje plats i allettan södra. Första matchen spelas på torsdag hemma i LW-hallen i Skärholmen innan returmötet, och ett eventuellt tredje möte, spelas borta i Ljungby arena.

För att nå kvalserien till hockeyallsvenskan måste Hammarby ta sig igenom tre playoff-omgångar.