ANNONS

Hammarby vill bli ännu större – bjuder in iransk storklubb

Hammarby har redan slagit alla tiders publikrekord i allsvenskan. För att växa ännu mer bjuder klubben in en iransk storklubb till en historisk vänskapsmatch i vår.
ANNONS

Närmare bestämt är det den 25 mars som Hammarby på Tele2 arena tar emot serieledarna i den iranska ligan: Esteghlal FC från Teheran. Klubben är en av Asiens mest populära och har vunnit Champions League i världsdelen två gånger. Vänskapsmatchen blir den första i vad Hammarby under namnet ”Stockholm Club Challenge” de närmsta åren kommer bjuda in storklubbar från utanför Sveriges och Europas gränser.

Ambitionen är att få alla fotbollsintresserade i södra Stockholm att börja hålla på Hammarby. Totalt har cirka 380 000 människor sett laget spela under året och hemmasnittet på Tele2 arena landade på 25 507 åskådare – nytt rekord i allsvenskan. Och klubben hoppas att det ska bli ännu fler i framtiden.

”För att bibehålla och utveckla dessa publiksiffror har klubben en ambition att över tid få alla fotbollsintresserade människor i södra Stockholm att bli hammarbyare och gå på våra matcher. De senaste åren har vi bland annat varit framgångsrika i att få många barn, ungdomar och kvinnor att komma till våra matcher”, skriver klubben på sin hemsida.

Vårens vänskapsmöte är, enligt Hammarby, det första någonsin som en iransk storklubb spelar i västvärlden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.