Hammarbylånet Jajic frälste Frej

IK Frej Täby
Joakim Runnemo passade Dusan Jajic som sköt in segermålet i tom bur då Frej slog Varberg.
IK Frej Täby tog sin tredje raka hemmaseger – och tre livsviktiga poäng i Superettans bottenstrid – inför 512 åskådare på Vikingavallen i lördags. 19-årige Dusan Jajic, som är i IK Frej på lån från Hammarby, rakade in segermålet 1–0 i tom bur i 32:a minuten och gästerna Varbergs BoIS var aldrig nära att kvittera.

Segern innebär att IK Frej ligger på kvalplats med 28 poäng när tre omgångar återstår. Åtvidabergs FF och Syrianska FC jagar under nedflyttningsstrecket, samtidigt som IK Frej har en chans att klättra upp på säker mark då man har häng på GAIS, Gefle IF och Varberg närmast före i tabellen.

Nästa match, på lördag, blir mycket avgörande då IK Frej ställs mot Gefle på bortaplan. Klubben ordnar med supporterbuss för de som vill åka till Gävle och stötta på läktaren.

Tufft motstånd i slutet

Efter den matchen väntar två tuffa uppgifter då IK Frej möter topplagen Trelleborgs FF (hemma den 27 oktober) och Falkenbergs FF (borta den 4 november) i de två sista omgångarna. Därefter kan det bli kvalspel mot något lag från division 1 för att rädda nytt kontrakt i Superettan.

Utöver kampen på planen brottas IK Frej med svåra ekonomiska problem. Klubben har startat en swishkampanj som hittills har dragit in cirka 70 000 kronor.